JAG VILL DANSA!

Min dröm idag skulle va att kunna dansa breakdance och street så jävla coolt så jag dör. Såg en video på FB asså dom här är heeeeelt otroliga det coolaste jag har sett i dansväg någonsin. Kolla in den här videon. Nu ska jag och Peter öva på att dansa, vi har uppvisning senare ikväll hahaha...
Later!

Filmen

The stoning of Soraya M kan ha vart en av dom hemskaste filmerna jag har sett. Jag blir så arg så det snurrar i huvudet. Hur kan man leva i ett land där ALLT kretsar kring religion? ALLA borde se den filmen, den är baserad på en sann berättelse. Att ens en människa kan bli stenad, att det ens förekommer är helt sinnes sjukt. Att en lag säger och tillåter folk stå och kasta stenar på en nergrävd människa. Att en hel familj samt vänner kan vända sig emot en och kasta sten på en på grund av lögner utan bevis, helt sjukt! Jag är glad att jag är född i Sverige för i vissa länder är ju inte ens kvinnor värda ett piss! Kolla på trailern och se sen filmen!

The stoning of Soraya M

Nu ska vi gå och kolla på den hemska filmen och sen gå och sova. Åt just mat och nu ska jag duscha sen blir det bums i säng. Imorgon är det Fredag, äntligen Fredag. Uppdaterar mer imorgon har lite blogg torka känner jag inget vettigt skrivs direkt. Godnatt

6.6

Har precis vart ute och gått ett par km riktigt riktigt skönt. Känns underbart att komma ut och komma igång igen. Nu ska vi snart äta, sitter och lyssnar på en massa musik och bara filosoferar så himla skönt. Vet inte vad vi ska äta men det kommer vara sallad till iaf. Undrar vad vi ska hitta på i helgen?! Nån som har några förslag? Kanske ska pressa lite vid poolen innan linda och amanda kommer så man e lite brun hehe.

H R U

Thai är riktiga hejare på förkortningar, pratar man med dom på msn så hittar dom på egna så det tar lite tid att haja ibland. Det jag skulle skriva om är ändå överraskningar. Även sina vänner måste man överraska ibland, små saker betyder. Som nyss gick jag ner och gjorde sallad och rostade mackor med fläskfilé curryröra som jag vet att Peter älskar. Han älskar min mat vet inte varför men han bara gör det. Han vart jätte glad och dagen blir genast mkt trevligare. Vi ska börja följa Udons fotbollslag gå på matcher ett billigt och roligt nöje. Jag älskar ju fotboll och började spela fotboll typ när jag var 4 år. Saknar fotbollen varje dag och vill verkligen börja lira igen. Pratade med grannen som brukar lira varje eftermiddag och vi ska kanske följa med han och spela nästa vecka. Kul! Tog ju med mina gräs skor i år så det kommer bli klockrent. Hepp!

4 dagar kvar

snart kommer hon, bara ledighet och helg kvar. Whiiihoooo. Nu ska vi snart gå ut och gå en liten promenad sen äta lunch. Måste lösa mina sömn problem snart altså det här håller inte, ångest att vakna 10 minuter innan man börjar jobba. Nu först blir det kaffe och en cigg på balkongen.

PHU KRADUNG

Blir inget Phu Kradung i helgen, Krister kom hem till oss idag och berättade att en i hans thai familj sa att Phu Kradung var stängt för i år. Jag såg på internet att det inte var det men om man tänker efter att det har regnat rätt kraftigt på kvällarna här så kanske det inte är så kul att tälta i det. Så jag förstår vad han menar. Istället kanske vi åker till Chumpe eller så stannar vi hemma i helgen. Vi får se vad som händer. Idag har jag vart på Macro och handlat Sallad, tomater och gurka. Jag har inte gjort något mer än så egentligen.

FINSK AFTON MED FINSKA FLICKOR

TOPP 1.
Jag börjar med den bästa av alla kvällarna. Jag och Maria kallas även Jukka & Pirjo i vissa kretsar. Grundningen av Jukka & Pirjo var i Uppsala men det är en annan kväll och den kommer ni få se mer av. Vi döpte om många av våra vänner till Finska namn och tog med dom på en liten överraskning. Överraskningen var en dags kryssning till Åland och alla var tvungna att ha blåa leggings och vita tröjor. Vad dom inte visste var att vi hade engagerat oss ordentligt och köpt t-shirts och spray färg och gjort alla en varsin tisha med sitt eget namn. Kryssningen var helt galen och ett av dom roligaste sakerna jag har gjort. Efter kryssningen hade vi planerat en fest hemma hos Arja och hade fiskdamm och osynlig Twister. Här kommer bilder från kvällen. Många har säkert redan sett bilderna men dom tåls att se igen.
Gud vad jag saknar den kvällen vi hade så himla kul, synd att den slutade lite oturligt och att en finsk flicka fick åka polisbil till polisstationen och sova över en natt och bli misshandlad av dom idioterna.

10.04.28

Jag sov jätte dåligt inatt, somnade typ 8 imorse gick verkligen inte sova så himla mycket som snurrar i mitt huvud nu. Snart ska jag och Peter åka och köpa Sallad tomater och gurka. Sen blir det inte till att göra så mycket mer än det. Ska ringa Sophon också och fråga om han ska med på Lördag. Ringa Linda också snart. Känner mig lite stressad. 3 är det spikat att min fina vän kommer upp hit. Åh va kul! Nu ska jag åka och handla och äta "lunch"
Tycker så synd om min lillebror som blev av med sitt körkort igår. På Pappas födelsedag och allt. Stackarn han som verkligen behöver bilen varje dag. Hepp!

HINNS INTE

Hann inte göra top 20 idag men det kommer jag lovar ha lite tålamod. Nu ska jag sova, vill upp tidigt imorgon och gå ett par km. Känner mig mkt pigg nu. Skulle gått ut med Peter och Pompe idag men kände att jag inte orkade men imorgon så. Onsdag imorgon vilket innebär att det endast är 3 dagar kvar till helgen och utflykten. Jag pratade med Maria idag också i typ en timme åh va jag älskar denna underbara tjej hon är bäst. Var så skönt att höra hennes röst, imorgon ska jag ringa Linda som är på Koh Phagnan. Hepp nu ska jag mysa med min lilla griseknoa innan jag drömmer socker söta drömmar.

LYCKLIG!

Jag är så himla lycklig och glad idag. Jag har alltid vetat att 2010 kommer vara mitt år och nu väntar jag bara på ett litet besked som ska gå i hamn om det gör det så kommer lyckan vara omätlig och jag kommer få mysa med mina tjejer och min familj i Stockholms sommarnätter inom kort. Är så himla glad att jag har min bästa Peter här också utan honom skulle jag vara tom, tänk vad vänskap betyder för ens liv egentligen. Jag ÄLSKAR mina vänner och min familj mer än nåt annat på denna jord jag skulle dö för mina närmsta! Här är några av mina absolut bästa.
'Jag har inte bilder på alla men ni vet ju vilka ni är och jag älskar er även fast ni inte är med på bild!

KAMERA

Jag är verkligen i stort behov av en kamera, känner mig helt tom utan min kamera och tycker synd om er läsare som får läsa bloggen utan massa roliga bilder. Bara massa gamla. Hoppas Peters farbror får låna Toms system digital kamera när vi ska åka till Poh Kradung jag ska knäppa bilder som aldrig förr då! Jag och Maria håller fortfarande på dividerar galenheter och kom fram till att vi inte kan sätta ut top 10 så det blir typ top 20 istället. Ett lååångt inlägg med andra ord.

MARIIILOLOOO

Jag och Maria håller på att lista dom 10 galnaste kvällarna kommer bli en succé inlägg kommer i slutet av dagen.

DADDYS BDAY!

IDAG ÄR INGEN VANLIGDAG FÖR DET ÄR PAPPAS FÖDELSEDAG HURRA HURRA HURRA! GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA FAR PÅ DIN STORA DAG! JAG ÄLSKAR DIG PAPPA!  PUSS FRÅN OSS
Vaknade aldeles för sent idag kunde inte somna igår hur mkt jag än försökte. Måste bli ett med min dygnsrytm så jag kommer på upp på mornarna. Så kort och gott om idag betyder att jag inte kommer hinna göra ett dugg inte nått annat än att jobba. Jag som ville åka och köpa sallad, jag måste ha sallad. Fan. Nu måste jag sätta lite fart. Frukost och jobb.

ANNA WHO?!

Jag och Peter sitter bredvid varann, Peter lyssnar på fotboll (och är lite putt för jag inte orkar göra lakrits röra) och vägrar lyssna på vad jag säger. Så när jag äntligen får hans uppmärksamhet och han lyssnar en sekund ska jag snabbt och högt säga - Har du sett vad Anna Book gått ner i vikt hon väger mindre än dig. Men allt går så snabbt och jag vill så jävla gärna att han ska lyssna och kolla på bilden så jag säger - Har du sett, Anna Blogg är smal hon väger mindre än dig. Hahahhaha! Anna Blogg, det var nåt nytt. Kanske finns en Anna Twitter också vem vet?! Peter fick ett leende på läpparna fast han är putt och då blev jag glad. 1-0 till mig!

SLUTAT

Ja nu har vi slutat, tsss! Ringde och sökte ett kvälls jobb som verkar vara bra idag också så vi ska tjäna lite extra pengar verkar som jag kommer få det, hoppas iaf. Dagen har vart seg men sjukt skön temperatur. Ska nog gå och kolla på en film och försöka lägga mig i tid idag. Kommer ju alltid i säng vid typ 4 tiden på tok för sent/tidigt.
Idag blir det nog Reservoir Dogs ikväll. Ska försöka äta lite innan jag lägger mig. Kan inte sluta längta efter helgen. Hoppas mina andningsproblem kommer vara över då bara eftersom vi ska gå i 6 timmar rakt uppåt och klättra å grejer. Nog av mig idag hörs imorgon.

SVART HIMMEL

Nu har regnet börjat visa sig. Ikväll var himlen svart och nu ÖSER det ner regn. Jag nästan hade glömt bort hur mkt det kan regna här. Jag tycker det är så himla mysigt och friskt när det regnar jag får liksom lite lugn. Lite jobbigt när man ska nånstans men eftersom vi jobbar idag så är det bara gött. Jag har fått ett nytt beroende, Sallad. Jag har vart tok sugen på sallad i 2 dagar och bara ätit och ätit så himla gott. Traditionell isbergs sallad, mums!
Nu verkar det som att militären är på väg in i Bangkok och ska röja. Akta er för Rajaprasong. det här kommer säkert bli blodigt och jag förstår inte när det ska ta stopp.  Shit jag sket nästa på mig nyss en blix träffade PRECIS utanför och åskan slog till en 100 del efter både jag och Peter HOPPA till. Värre storm än det här har jag ALDRIG under mina 9 år i Thailand varit med om. Träden utanför fönstret håller nästan på blåser bort. Hahaha!  Anywho jag ser inte nåt slut på kaoset i Bangkok och det tror jag inte Thai gör heller. Men jag är inte så insatt i det politiska så allt jag kan förespråka om är att ni inte ska befinna er på de ställena där det finns röd skjortor, gul skjortor eller militärer.
Militären men inte i Bangkok utan på ett Malam i Nong Wua So, Isaan.
Malam (Thai Buskis) i Nong Wua So, Isaan 2009
peters Farbror Krister´                                                                                                                             ´                  ´
För övrigt har vi hittat billiga frysta hallon på Macro 59 baht för ett kilo så nu gör vi Banan-Hallon-Jodgubbs shakes varje morgon. Super enkelt vatten, is, banan, hallon, jordgubbar mixa = Klarrt!
Här kommer ett litet klipp från en konsert på Tawandaeng som vi var på förra året. Tawandaeng är ett country ställe med live band (och vanlig musik) som är väldigt uppskattat av Thai och falanger. Det finns över hela landet men det största ligger i Bangkok, Sänk volymen det är extremt hög ljudvolym.
Uppdaterar senare!

KRISTER

Peters farbror kom just förbi och hälsade på. Vi satt och snackade och kom fram till att på Lördag morgon åker vi till Loei och bestiger Poh Kradung. En national park där det finns vilda elefanter och tigrar och andra djur. Ska vara otroligt vackert. Det tar 5-6 timmar att bestiga berget en lång vandring och när vi kommer till toppen kommer vi campa en natt. Det kommer spelas gitarr vid läger elden och drickas whisky. Solnedgången kommer vi att skåda från en klippa på toppen. Jag längtar redan till Lördag. Vi åker ut på Fredag kväll för att sedan åka mot Loei 05:30 Lördag morgon. Krister kan vara den roligaste guiden att åka med också, han har ju jobbat som reseguide i flera år och hans humor är fantastisk. Poh Kradung här kommer vi.
Nu ska jag börja jobba. Ha en underbar Måndag!

MYS DAG

Idag var vi på Bobe och myste. Jag köpte en så himla fin t-shirt och Peter också. Min är grå och vit randig med ett stort ankare (jag har dille på ankare) i svarta paljetter och en guld kedja som går över hela ankaret. Peter köpte en knall gul tröja, så himla somrigt. Köpte en ansikts gel också från Skin Wisdom hoppas den är bra. Efter Bobe var vi förbi Harry som var lite ledsen över att han ska åka hem, vi hejdå och skrev ut lite papper och satt och små prata i nån timme. Det blir så himla tomt här nu när Maj kommer, alla åker verkligen hem i princip. Nu ska vi kolla på slutet av Brooklyns finest däckade när det var 20 min kvar. Kollade inte på Date Night för det var så kass kvalle.
Sov gott imorgon är det Måndag första dagen på en alldeles underbar vecka.
PUSS!

BOBIS

Nu åker jag och Peter till Bobe och köper nya kläder. Skulle ju ha gjort det för länge sen men tiden har inte funnits där riktigt. Nu blir det shopping iaf. I like. Förövrigt så känner jga mig frisk idag ska ta det lungt med rökningen idag också känns helt underbart att vara typ på banan igen. Senare ikväll blir det middag hemma och film och läsning.
Ha en underbar Söndag!

JAG ÄLSKAR MIN MAMMA MEST AV ALLT!

Jag älskar min mamma mest av allt i hela världen. Hon vet precis hur man ska göra mig glad och när hon ska göra det. Hon är så söt, när man minst anar det så kommer det små söta tips hit och dit. Som nyss när jag känner mig allmänt dålig så får jag små söta tips på vad jag ska äta. Jag lovar mamma jag ska äta massa kycklingsoppa och Peter har redan vart och köpt 5 paket vitaminer så det äter jag för fullt. Känner mig faktiskt mycket piggare idag orkade till och med åka ner till parken och sitta där i flera timmar. Så himla kul å sitta och titta på Pompe när han busar med alla hundar. Han var jätte duktig idag. Blev ju så glad så jag börja böla för att mor är så go. Du ska veta att jag saknar dig så otroligt mycket ibland säger lilla hjärtat aj. Du är världens bästa mor min. Finns ingen bättre och kommer aldrig finnas än bättre mamma än du, du har gjort/gör världens bästa jobb, fattar inte hur du orkat med mig. Tack för att du finns mamma, jag kommer alltid vara världens stoltaste dotter!
ÄLSKAR DIG!

DATE NIGHT

Igår blev det skräck film men min tröskel på att bli skrämd måste ha blivit enormt stor efter The Ring och The Eye. Jag tyckte inte filmen var det minsta läskig överhuvudtaget. Den hette "The fourth kind" och handlade om aliens. Den var helt okej. Nu vill jag bara se Date Night med Steve Carell, jag bara älskar han. Han är så jävla bra, sjukt bra i The Office (Amerikanska) och som Evan i Bruce All Mighty filmerna och som oskulden i 40 year old virgin så den här måste bara vara bra. Såg Brothers härom dagen också krigs drama den var helt okey.
Kärlek till alla!

EN HALKNING JAG ÅNGRAR

Halkade in på en blogg nyss som jag inte besökt på år typ kommer verkligen inte ihåg senast. Min uppfattning om denna person är och har varit sen jag tidigare lärde känna personen att personen är ganska korkad och falsk. Hur som haver det var en fråga som löd: Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? (Notera nu att man får verkligen förändra EN sak i VÄRLDEN) och personen ifråga vill ändra till... -Skattefritt på ALLT.
Herregud! Tänk om allt vart skattefritt i Sverige till exempel vilket hemsk land vi skulle leva i vill inte ens tänka på hur mkt tex sjukhus avgifterna skulle ligga på. Jag visste att personen var DUM men så jävla DUM trodde jag inte.
Jag är stum!

SAT

Har just TVINGAT i mig ett paket nudlar och höll på att spy kanske 7 gånger under tiden. Fattar inte vad det är med mig asså jag ÄLSKAR ju mat mest av allt, finns inget bättre en en underbar matupplevelse. Idag har jag bestämt mig att jag ska tvnga i mig mat 3 gånger så jag blir helt kry nån himla gång, less på å va sjuk nu.
Nu ska vi åka med Pompe till Nong sim och gå och så ska vi köpa lite mat på marknaden till Peter så ska han gå med Pompe 2 varv jag går bara ett klarar inte mer.
Oj oj nu måste jag gå!

Fredag

Har inte gjort mycket idag, bara sovit och svettats typ. Vaknade vid 8 somna om igen vaknade somnade om igen osv osv. Ska kolla på skräck film snart och börja gråta av rädsla typ. Efter mycket om och men så åkte jag till nudelstället och tvingade i mig ett par riskorn och lite kött samt ett halvt ägg. Såg på vågen att jag gått ner 6 kilo på 5 dagar bra jobbat. Nått positivt med förkyldningen iaf. Fast det kommer ju inte hålla i sig när jag äter normalt igen. Känner mig rätt likgiltig just nu, fast ändå glad. Vill bara bli frisk och kry, nu nu nu.
Ha en trevlig helg gott folk!

UNDERBARA PETER

Peter är så himla snäll som går och hämtar vatten och åker och köper alvedon när jag är sjuk. Pysslar om mig.  Tack snälla fina Peter för att du är så snäll. Orkar inte skriva så mkt mer för det blir mest gnäll eftersom jag är så kinkig nu. Skriver när jag känner mig piggare och gladare ist.

Trött

Nu var dom här, 2 GÅNGER!,  dom åtgärdade INTE problemet och skyllde på routern som dom bytte ut. Sen var det fel på kablarna. Efter det hittade dom inte fler bortförklaringar så då "skickade dom vidare" det till Bangkok. Bangkok ringer fattar inte ett jävla dugg. Jag är sjuk orkar inte tjata. Han fattar ingenting. Tillslut ska han skicka ut teknikerna som redan vart här 2 ggr idag IGEN men han ska inte skicka ut dom hem till mig utan nån annanstans. Det räcker inte med att jag har feber, hosta och snorar dom måste ge mig en dundrande jävla huvudvärk också. HAT just nu.
Harebrahej!

Teknikerna

Vi kommer inte kunna åka till Tong för vi väntar på teknikerna som ska komma hit. Internetet är jätte jätte dåligt och vi måste ha det fixat till på Måndag när vi börjar jobba. Skönt å va igång igen och få lite ordning och reda på livet. Just nu sitter vi och tar en kopp kaffe och bara väntar. Vi ska åka till elkontoret och Bobe idag också om vi hinner förstås. Pratade med både Mamma och Mormor igår och Pappa iförrgår känns skönt att höra deras röster. Hoppas på att få se dom i sommar just nu ser det ljust ut, hoppas hoppas. Skriver mer senare och uppdaterar.

PUSSY WHAAAT?!

Har man inget bättre för sig en regnig dag kan man alltid gå och kolla på....
Hahahaha, jag vet det är lite grose men jag kunde inte låta bli att gå på det. En big hit wonder.

JA AA DA

Vi åkte förbi en sväng till Harry för jag glömde min mobil där igår. Deng var så söt så hon stälde sig och lagade vofflor till oss och åkte till marknaden och handlade massa vietnamesisk mat super gott. En öl drack vi tro det eller ej men jag är så jävla sliten och har andnöd så jag orkade inte mer. Vi pratade om gårdagen och vulkanen som förmodligen kommer hindra Harry att åka hem och om läget i Bangkok som blir värre och värre typ. Om inte dom Röda drar sig tillbaka inom 5 dagar så kommer dom Gula sätta igång också, luktar fan lite inbördeskrig det här asså. Nu är vi båda helt slutkörda och ska kolla på Date Night skön feelgood rulle hoppas jag på. Sen kommer jag slockna. Mamsen jag saknar dig så himla mycket och jag älskar dig mest av allt, ringer dig nån dag har en glädjande sak att berätta du kommer bli så himla glad. Om knappt 7 veckor blir jag Moster för andra gången också, gud va kul längtar!
Här kommer lite bilder från när bästa goaste Katta var här och förgyllde några av mina dagar.
Vi var uppe vid dom 2 stora buddorna i byarna.
Jag ställde in kameran på 2 sek och hann inte riktigt haha.
Ett annat fantastiskt utkiksställe. En del klättring krävdes.
Ölstopp vid 108 shopen börjar bli en klassiker.
Samma min som för 17 år sedan, det var underbart att ses igen.
Vi var ute och slirade på Brothers Club, P och jag har beundrare.
P blev lämnad och jag hamnade i centrum haha lika gla e han för det
Ett shot stop i Lao Kao baren "moonlight" ½ Lao Kao ½ Blend Tuuiii!
Öl och fotboll på nattmarknaden, underbart drag.
Gud vad jag skämmer bort er. puss. godnatt. hejdå. adieu.

ME AND MY GRINGOS

Igår vart vi bjudna på middag hemma hos Harry, Deng skulle laga mat. Dengs chef skulle nämligen komma och hon är en av dom rikaste i Udon. Vi kom dit efter en läskig moppe tur det vart lite orkan väder så det blåste sand och blixtrade. Maten var helt underbar massa woker och tom yum pra, efterätter och massa gottigheter. Vi var välca 15 personer med alla barn och grannar och allt. Vi drack öl och sen kom whiskyn fram lika så mikrofonen och karaoken. Vi sjöng hela natten och hade en himla trevlig kväll. Kvällen avslutades med att jag vägrade släppa micken och satt och sjöng acapella med min mobil, inte så vackert med tanke på att jag kunde varannan mening men jag var nöjd oh ja. Snart kommer Linda hit det är inte mer än en vecka kvar typ och jag lääängtar så himla mkt! Vi ska ha så himla mys jag dör. Blev inge Chumpe idag men vi åker imorn istället har haft massa viktiga saker för oss. Men imorn SKA vi åka. På återseende mina vänner.

WHAT'S UP

Mycket händer och har hänt i Udon sedan 2008, här kan ni se på alla projekt från 2008. Det kommer komma bla en floating market, 2 nya köpcentrum kommer komma och hela stan känns som att den bara blir större och större.
Här får ni en bild på vattenkanan vi åkte allihop under Songkran, fattar inte att jag vågade. Peter puttade till och med ner mig en gång så att jag åkte på magen. Såg ut som en knubbsäl som ville hem typ hahaha!
Det bästa av allt var att vi åkte kanske 3 gånger och Peter 4 och vi åkte gratis varje gång. Han vakten gillade oss skarpt. Första gången vi åkte var det bara barn mellan 3-7 år men vi skulle prompt åka. Vi fick massa fribiljetter också men dom gav vi till en massa glada barn, dom vart överlyckliga.
Gud va jag är snäll mot mina underbara läsare idag flera inlägg och en massa bilder. Kommer ju vara borta nu i 4 dagar typ så kommer inte ha tillgång till internet alls så kompenserar det med en massa inlägg idag :D

Godmorgon

Känner mig sämre än igår hostan och halsen har satt sig på andningen så jag får andnöd när jag går upp för trappan typ. Åkte ju aldrig till apoteket igår så måste ta mig i kragen och göra det idag så jag blir frisk snabbt.
Vi började kolla på Luftslottet igår men vart så trötta så vi stängde av efter halva men fan va bra den verkar vara. Älskar verkligen dom filmerna dom är inte alls som alla andra Svenska filmer.
Ska äta frukost snart och sen fixa med lite viktigheter.
Adieu!

CHILLIN MODE

Vi har gjort en massa nytta idag. Städat hela huset och vart och kollat myggnät och en annan sak till mitt lilla projekt som jag ska göra. Jag ska bygga ett bord, ett jätte fint bord i Tjockt trä. Jag var och kollade på en jätte stor tjock trä skiva idag och den kostade 450 baht. Väldigt billigt tycker jag, kul att ha nåt att pilla på också. Idag var vi också förbi Harry en sväng han bor ju nära Global House. Efter det åkte vi förbi Kjelle och skulle säga hej och hade turen att få äta Amons underbara mat som hade blivit över. Dom är för snälla och det var trevligt som alltid hos Kjelle. Imorgon kommer bli en bra dag hoppas jag det tycker jag ni alla ska hålla tummarna för. På Tisdag åker vi moppe till Chumpe och där kommer Tong och hämtar oss. Längtar så mkt efter honom. Min favorit! Tog en promenad idag också skönt som fan att röra lite på fläsket. Nu blir det sömn och sked.

Adieu!

LOVELY SATURDAY

Igår så åt vi en 3 rätters middag på HOME SERVICE. Ett jätte mysig restaurang med super kvalite på maten. Dom har gjort uteserveringen lagom lummig med massa växter och en fin putsad betong som gör kontrasterna stora. Maten var superb, allt var vackert garnerat och smaken var fantastisk. Vi beställde in ett stort fat med seafood, en paneng curry och en stekt ris med räkor, 3 cola 2 is och 1 vatten allt kostade 397 baht. Bra pris med känslan av lyx när man satt där.

Nu ska vi iväg till Home Pro, Global House och Bobe och kolla lite nya myggnät till fönstrena eftersom Pompe löpte amok en kväll medans vi var och åt och rev ner halva huset. Sen ska vi kanske shoppa lite på Bobe vi behöver verkligen nya kläder. Verkligen!

Ikväll blir det storstädning och film, Luftslottet som sprängdes har verkligen längtat efter att se den så det ska bli mys.

Adeui!

ÄLSKA SPONTANITET

Jag och Peter köpte massa massa mat på marknaden och tog med oss ris mattan och 2 böcker och hade en fin fin picnic i parken. Det var så mysigt länge sen vi hade picnic. Vi fick helt plötsligt för oss att åka till Tong i Chayaphum så vi ringer honom och hade sån tur att hans pappa skulle köra bil ut så vi åkte ut till byarna för att lämna moppen. Tur i oturen så ändrade Tongs pappa sig medans vi satt 4,5 mil på moppen så det blev ingenting men vi bestämde att vi ska dit nästa vecka istället. Vi åkte hem till Sophon som var dödstrött för han hade vandrat i bergen hela går dagen till 7 på kvällen och letat efter grodor?! haha ja sån är han. Så han och Joy satt och smaska grod soppa såg mindre gott ut men dom verkade gilla det. Nu ska vi ut på restaurang och äta god middag dock inte g(R)od middag. En händelsefull dag det gillar vi.

SONGKRAN ÄR ÖVER

Haft en helt underbar Songkran. Vi har vart i Nong Prajak där det var helt packat med människor. Vi har vart på vatten club och dansat hela natten. dom ställde ut en stor vattenbil och sprutade med gigantiska slangar över dom 3 dansgolven på UD Town. Helt sjukt kul. Nu är jag sjukt sliten och sjuk men det är det värt. Vi åkte en 20 meters frittfall vattenkana också as kul. Lägger in ett bild regn så får ni se allt med egna ögon. Och 3 videos, glöm inte att sänka ljudet på filmerna det är nämligen disco dansen.
































Så nu kan ni titta och njuta av massa bilder och gottigheter. Ska uppdatera mer nu har vart lite dåligt på sistone men det kommer bli bättre håll ert hopp på topp.

Trevlig Helg Underbaringar!

Adieu!

FOAM PARTY

Nu ska vi på skum party vid complexet sen till Nong Prajak, hinner inte uppdatera så mkt nu men skriver mer när allt har lugnat ner sig.

SONGKRAN

Nu har det börjat på riktigt. Musik på högsta volym och vattenkastande i varenda hörn. Man kan inte gå 5 meter utan att bli blöt, tur det för vårt vatten har precis slutat funka. Nu ska vi ut och kasta. Andvänder inte moppen dom här dagarna dagtid för det är så lätt att man ramlar och skadar sig. Kommer fler uppdateringar men nu blir det kort.

PETER BJ SEGERSTEN

Ska me så är det bara, ingen fest utan Petta.

MATTHEW & SOPHON

Matt ringde nyss oss och han är hos sophon och dricker lite drinkar. Dom är på väg in till Udon så ikväll ska jag Matt och Spohon göra stan osäker. Finns ju en hel del att fira, vinden har vänt och mycket går vår väg nu! Det verkar som att små små pusselbitar äntligen lägger sig på plats. Vet inte vart vi kommer gå men det blir nog bra. Peter orkar inte gå ut för han känner sig fortfarande sjuk. Så jag ska inte tjata på honom. Dom kommer vid 23 typ så det är väl dags att korka upp snart så man kan dra till med den värsta cockney brittish när dom kommer. Blir lite fruitbomb daquiris och oliver, kanske en och annan köttbulle också. Trevlig helg på er alla!

SUA DAENG

Demonstranternas tv kanaler och radio kanaler stängdes av och dom beslutade sig att dom ville ha tillbaka dom. Och det fick dom, några av dom iaf. Imorse kunde man se live hur militären lämnade en tv station med svansen mellan benen. Dom röda kan nu ses av omvärlden. Det luktar militär kupp långa vägar och nåt måste dom göraa snart. Kommer dom fortsätta under Songkran? Här uppe i Udonthani var det stor demonstration igår och Dom röda lovar största demonstrationen någonsin. Finns det nåt stopp på detta. Vill ni läsa mer om läget i Bangkok så rekomenderar jag http://gingmalee.blogspot.com/ hon uppdaterar dagligen om händelserna i Bangkok. för live tv från Bangkok kan ni bla gå in och kolla på http://skrclub.com/player.swf för att se vad som händer.
Nu ska vi gå ut och gå och betala lite räkningar sen blir det massa annat fixelifix här hemma. Har fått flyttat ner sängarna på nedervåningen för att det är så fruktansvärt varmt nu. Men igår regnade det lite på natten så det var underbart.

Nu har hon åkt

Den fina barndomsvännen har åkt och det känns lite tomt. Vi åkte ut till byarna igår och hade en kanon dag. Började med att vi åkte upp i bergen dit vi åkte med Helena och Linda för några år sen. Dom har ju haft vägen avstängd jätte länge men nu så hade dom öppnat upp den. Det ligger en liten sjö på toppen och man måste vandra sista biten upp på bergstoppen. Vi klättrade upp på en gigantisk sten och hade utsikt över hela soknen. Otroligt vackert. Underbar väg att åka också. Efter det så lämnade vi Pompe hos Sophon och begav oss upp på ett annat berg och gottade oss med öl och drinkar på bergstoppen under buddorna. Solen lös bakom molnen och det kändes som att nån tände 100 glödlampor så himla vackert sken. Har aldrig sett något liknande förut. Vi satt kvar i mörkret och bara pratade och skrattade.
Vi åkte hem till Peters pappa och hälsade på och visade K hans hus och trädgård, krokodilerna och apan. Efter det åkte vi hem till Sophon och grillade korv. Vi drack mer Whiskey och Sophon berättade om ett Malam som var i en närliggande by. När vi kom dit vart vi vamt välkomnade, jag och Peter förstod att detta inte var ett malam utan antingen en begravning eller ett bröllop. Det visade sig att det var en begravning. Kände mig lite dum men familjen som hade begravningen var så himla glada att vi kom dit. Efter massa bråk och slagsmål mellan diverse tonåringar åkte vi därifrån hem till Sophon. Vi drack massa Whiskey och dansade med ungdomar hela natten. Helt underbar kväll. Matt åkte hem först och vi åkte väl vid 4 snåret in till udon. Katta packade sin väska och vi körde henne till bussen mot Nong Khai hon var tvungen att fixa nytt visum. Stackars henne va trött hon måste ha vart. Vi kom hem och somnade och sov till 16:30 snacka om omställt dygn! Nu ska vi kolla på LOST senaste avsnitt och jag ska laga köttbullar och stuvad potatis. Mysa med oliver och film mys och försöka ställa tillbaka dygnet.
Pratade med Linda idag också som snart kommer till Thai. Kommer bli bättre än bäst att träffa henne, gud va jag saknar alla tjejer hemma i Sverige och familjen också! Glömde min kamera i Kattas väska så har inga bilder.

BUSY BOO

Katta kom hit i Lördags och jag hämtade henne på flygplatsen. Vi åkte hem och dumpade grejerna och åkte till Nong Prajak och tog 3 öl i kvälls solen. Efter det så åkte vi till natt marknaden och tog oss ett rör öl. Det fanns inte ett enda bord ledigt eftersom det var Chelsea - Man Utd som spelade. Folk var galna och sjöng och skrek när dom scorade. Grymt kul. Sen åkte vi hem och hetsa en sjuk Peter att följa med ut och vi alla gick till Brothers Club. Där dansade vi och drack. Efter det vart det D2 och sen var det plötsligt morgon. Vi sov till eftermiddagen och Kjelle ringde och bjöd över oss på middag och öl. Hans goa fru Amon fyllde år så vi vart där till 2 på natten. Mycket trevligt. Igår såsade vi bara framför film och åkte och handlade massa mat. Vi åt frkort vid 6 på kvällen och middag vid 22. Till middag lagade vi klyftpotatis och ungsbakad kyckling inlindad i bacon fylld med philadelfia, oliver och vitlök, knulla munnen.
Idag har vi också mest såsat. Men gjort lite nytta också. Jag och K var ute i Nong Sim och gick 2 varv med Pompe. Blev förföljda av ett riks mongo som frågade samma frågor om och om igen. Konstig människa. Snart ska vi laga mat igen. Igår kväll var det 37 grader klockan 21 på kvällen asså jag trodde jag skulle dö. Så sjukt varmt 40 grader på dagen. Helt sjukt varmt nu. Läste idag på internet att vår favorit bagare Dieter avled i Fredags av hjärtattack. Verkligen jätte tråkigt han var en mycket trevlig man. Nu måste jag fixa och trixa hoppas ni alla har det bra.

LAOS AND BACK

Japp då var vi hemma igen. Har aldrig vart med om en smidigare visumresa. Inte en enda människa i varken Thailand, Laos eller Thailand tillbaka, det mina vänner har jag aldrig sett tidigare. Som mest har jag stårr i kö i ca 2 timmar för att komma in i Thailand igen. Det var värt dom dära 2 dollarna extra. Nu är vi 10 flaskor sprit och 8 limpor cigaretter rikare, det sllår aldrig fel. Blev riktigt nöjt att jag lyckades pruta ner ciggen 20 baht per limpa också. Försökte pruta ner dollarna också och sa på svengelska but thats not the course. Peter as garvade bara ibland alltså många gånger så pratar jag väldigt ofta utan att tänka ett tugg innan och då kan det bli lite tokigt. Nu ska vi städa hela huset och sen får vi se vad denna Fredag har att erbjuda. Tillfrisknande förmodligen alltså inte förfriskning.
Internet går segt här hemma också det är lite värdelöst. Hoppas ni alla får en underbar påsk, från oss alla till er alla en riktigt glad påsk!

VIENTIENNE VS MARIEHAMN

Jag och Peter satt och grämjade oss lite över Laos nu på morgonen och vi kom fram till att det är inte så stor skillnad från att åka på kryssning till Mariehamn.
1. man kan dricka och dansa på båten, ja men Peter är ett levande bevis på att man kan stå på en moppe och dansa till dunkande musik, senast i Lördags faktiskt det slutade med att vi välte och skrapsår på mina knän men det funkar. Dricka kan man också göra på moppen, man kan göra kiss stopp och öl & sprit stop.
2. Ålandsbåtarna har taxfree, ja men det har Vientienne också. Fördelen med Vientienne är att där får man 4 flaskor rom för 25 kronor altså mkt billigare.
3. Mariehamn har tull, ja det har Vientienne också där delar dom samma intresse (att förstöra för oss turstiga)
4. Tribal killar och annat white trash, det kan man jämföra med alla backpackers. Lika köttiga och skabbiga.
5. Nu ska vi ta och kolla på sevärdheter där krossar ju faktiskt Laos Finland alla gånger. Jag menar jag har aldrig sett en flod med tillgång till alla droger som existerar i princip, och där drinkarna serveras i hinkar fyllda med kvartingar, lippo och cola. Mariehamn det närmsta man kan kalla sevärdhet är möjligtvis marmeladfabriken och vem fan vill gå dit? Hungriga människor som ser mätta ut kanske.
6. Värmen, inte så dumt att åka till ett varmt land man har ju inte lust att sitta ute på däck nu direkt.
Nu ska vi hoppa på disco moppen och festa oss iväg till Vientienne över gränsen och tillbaka. Vi hörs senare.
Adieu!

DET ÄR SYND OM OSS

vi är sjuka, små hängiga och krassliga. Men det går nog över snart. Imorn måste jag stada och lägga upp en plan för dom kommande månaderna och våra projekt. I morgon bitti åker vi till Laos för att få 2 nya månader återigen en visa run. Väskan fylld med sprit och cigaretter. Kollade på halva avsnittet av Ullared på kanal5/play, jag dör. Man kan ju verkligen undra hur många människor tänker altså. Visst blir jag också glad över att hitta billiga saker, men jag skulle inte spara i ett helt år för att kunna åka till Ullared i två veckor för att shoppa. Jag orkar inte laga mat fast jag är hungrig och jag orkar inte visa mig ute så jag dricker kaffe just nu. Igår gjorde jag en liten desert till Peter för han var så himla sugen på Lakrits. Jag gjorde en lakrits smet. Typ som en choklad smet man gjorde när man var liten och hade i 1 mililiter mjölk och 17 skedar Oboy. Jag hade i ett ägg, mjöl, massa socker och lakrits pulver och han smaskade i sig den innan jag knappt hinnit blinka. Nu ska jag tycka lite synd om mig själv tror jag, Glad Påsk!

Happy Maundy Thursday.


RSS 2.0