Jag vill ha en egen Mira

Jag vill ha en egen Mira som jag kan åka med. Whalla jag är totally in for a Mira Pic up. Dom är sååå coola fatta cruisa runt med den mista bilen och ett coolt litet flak.  Jag vill ha en svart och jag ska göra flames på den. HETT!

Chinese New Year

I Söndags så gick jag och peter en city promenad till Complexet för att inhandla lite lins vätska åt Peter. 158 baht för 2 flaskor (39,50 kr) på Watsson's jävligt billigt om man jämför med i Sverige. I Sverige kostar en flaska ca 75 kr nästa halva priset i Thailand då. Me like.

Efter promenaden så tog vi moppen och Pompe till Nong Prajak Park. Vi la ut en filt köpte 2 kaffe från 7 Eleven och hade 2 bra böcker med oss. Trodde aldrig att jag skulle skriva detta men jag har börjat finna ro med att läsa. Jag trodde aldrig att jag skulle läsa en hel bok i hela mitt liv men jag har verkligen börjat gilla det. Dom måste va jävligt intressanta bara så att jag har tålamod att läsa dom och hellst att dom bygger på en sann historia. Den här boken jag läser handlar om en Flicka från Nord Östra Thailand (där jag bor fast inte i samma stad) som är född i fattigdom och misär. Hennes familj slår henne och utsätter henne för extrema förhållanden, den ända som nånsin älskat henne var hennes far. Hon rymde och vart tvungen att prostituera sig redan som 13 åring. Jag har inte läst klart den men det är sjukt bra hittills, Bara 13 heter den.

Det var länge sen jag kände sån harmoni som jag kände i parken vi låg och kollade på folk och läste och drack våran is kaffe, mysmysmys!

Efter att vi vart i Parken så åkte vi hem och duschade och åkte sedan till natt marknaden och kollade på kläder och sådant. Helt galet fina klänningar och saker. Blir aldeles kär. Gick omkring i nån timme och cruisade sedan runt lite istan. En stor rondell hade dom stängt av för det kinesiska nyåret och det var konsert, skönhets tävling och massa mat och öl tält. Bord var placerade över en 300 m lång gata och minutrarna räknades ner till 23 då tydligen deras tolv slag är. Galna fyrverkerier och "bomber" osade över stan och vi begav oss sakta men säkert hem och vilade. En underbar Söndag. Läste lite mer och slocknade vid 2 tiden.

Nu är det nån galen konsert på g igen dom spelar hög musik och det är lite halv svårt att fokucera man vill bara åka dit och kolla läget men jag har ju vart en sån duktig flicka och nästan slutat dricka, eller lite iallafall dricker om jag vill men inte jämt som tidigare, mår mkt bättre och ser otroligt mkt fräschare ut över lag.

Nu ska jag jobba vidare och lyssna på den braiga musiken.

Mamma, jag älskar dig över allt annat! Längtar tills i September när jag får krama och pussa dig igen.

Safe Blood, you feel me?

Puss era rackare!

Dagens Tråkigaste Ord

-Nej Tack!

(Finns det nåt tråkigare än Nej Tack?!)

VÄRMEN ÄR TILLBAKA

Thank god asså, jesus va kallt det har varit en period nu men nu är det efterlängtade värmen tillbaka, ÄNTLIGEN!
Gick upp imorse tog min morgon cigarett och en kopp kaffe på balkongen. Hämtade Pompe åkte till Nong Boa Lake och tog en 6 kilometers promenad i solen, värsta bondbrännan fixade jag på köpet mindre kul haha. Så mysig kines musik som dom spelade det ligger ett gamalt kinesiskt tempel vid sjön jääätte fint och kineserna höll på förfullt att förbereda för det kinesiska nyåret som är snart, hur mysigt som hellst. Tror dom kommer ha värsta festen där med gratis mat och dryck på deras nyårsafton, då ska vi åka dit och äta gott och andas in den underbaar atmosfären.

Åkte hem och gjorde mat, otroligt gott. Jag gjorde röd curry med kokosmjölk massa massa grönsaker och fläsk filé. Gud så gott det var, till lunch vet jag inte riktigt vad det blir men det lutar åt nudlar så att jag kan kolla på ett avsnitt av Sopranos.

Juste, lägenheten är uthyrd nu så himla skönt. Pappa skrev på kontraktet med hyresgästen igår och jag är jätte nöjd med vem som kommer hyra den, han jobbar tydligen på försvarsmakten så det kommer nog vara ordning och reda hemma.

Fönstrena till lägenheten är utbytta också efter branden och enligt mamma så var dom extremt snygga. Panorama förster ut mot Drottninggatan som tidigare fast ÄNNU STÖRRE!  Man öppnar förstrena så man kan öppna hela fönstret och det är typ sliding windows med nycklar låter hur grymt som hellst. Pappa ska ta kort i slutet av månaden, ska sätta in dom då så får ni se.

Nu ska jag fortsätta jobba!
Puss

V.I.P

Kan du haja.

I Lördags ungefär precis när vi hade förberett allt med jobbet och skulle börja sätta igång, ringer Sophon oss och säger kom till Udonthani Technical College Pronto. Vi tog som vanligt lite extra tid på oss för jag anade att det var fest på gång, det luktade fest helt enkelt. Jag plattade håret och gjorde mig fin fin, Peter var också fin.

Sophon kom och hämtade oss och körde oss till Technical College och där satt typ 40 personer och drack Johnnie Walker Red Label och långbordet var dukat fullt med mat. Vi satte oss och pratade med en massa högt uppsatta lärare. En trevlig kille hette Peter som min Peter det tyckte han var festligt ganska lätt road haha. Vi drack lite pratade och minglade på festen och vi trodde att det var själva festen men det fick vi snart reda på att det inte var.

Festen skulle vara i Nong Prajak Park och dom hade spärrat av halva parken för VIP inbjudna. Jag och Peter vart väldigt stolta över att vi var dom ända 2 "faranger" utlänningar som var inbjudna. 1000 Thailändare högt uppsatta människor från Udonthani samt VD:ar från Bangkok satt och sipprade i sig sina Black Labels vid dom fina borden.

Det var inte billigt heller 3000 Baht kostade det per person (750 kr) och vi vart bjudna gratis, VIP BABY! Dom hade band som spelade 7 rätters meny men snacks och gratis Whiskey. Sjukt trevliga människor, Thailands eller en del av Thailands socitet. Efter festen hölls på Tawandaeng och sen bar det hemmåt. Trevligaste kvällen på så otroligt länge. Tror att jag blev fotad med typ 50 Thailändare med deras egna kameror och olika tidningar/Hemsidors kameror. Kände mig som värsta Hollywood stjärnan.

UNDERBAR KVÄLL!

DUM SOM JAG VAR SÅ GLÖMDE JAG MIN KAMERA!!
Sååå jävla dum man kan va ibland! Ångest till tusen för det här va fan den coolaste festen jag har varit på!

Puss

morron morron morron

Nu har jag vaknat, gick ut på balkongen och solade lite snart ska jag gå min morgon promenad, skööönt!
Igår blev det lite Sopranos och en massa sömn, gick och käkade en kuttio ju och fan jag hade glömt bort hur god den var helt perfekt var den. Näe nu ska jag gå ut och gå.

Puss

Bara för att jag är artig så betyder inte det att vi är vänner!

Men helt ärligt, vissa saker chockar en. Pratade med en "bekant" idag på Facebook och ibland så kan man ju inte göra annat än att skratta åt folk! Jag är inte den som är den utan jag säger alltid vad jag tycker. Den här personen har burit sig rätt illa åt och är enligt mig en falsk person, ska jag då låtsas att jag är vän med den här personen vad förväntar sig den här personen??? Jag har också betett mig illa absolut, men jag tänker ändå inte sitta och låtsas att vi är vänner. Vänskap mellan mig och den "bekanta" kommer aldrig finnas. Asså kalla mig bitter men det är den bittra sanningen. Men sitta och kall prata och låtsas bry sig är inte min cup of tea, just leave it already vad är problemet?! Jag har mitt liv du har ditt that's it. Jag sköter mitt så sköter du ditt bra fine hare bra hej!
Vill inte se dig igen inte nu inte sen ja aldrig med andra ord.


Har också kommit på att jag tror att jag är kär hela tiden men att jag faktiskt bara har vart kär en gång i mitt liv. Kär blir jag aldrig men förälskad blir jag ganska lätt. Det var väääldigt länge sen jag var kär och det kommer jag nog aldrig mer bli igen.
Han var min första kärlek och den kärleken växer inte på träd. Varför kan det inte bara vara som i "The Notebook"?
fast så är det ju livet är inte en dans på rosor man måste kämpa för det och kärleken har jag varken tid eller lust att kämpa för nu, tragiskt? Ja kanske men jag trivs bra att leva som en "butterfly" hehe!

Nu ska jag och min vapendragare gå en promenad och käka en kuttio, mumsfillibabba!

Puss & Godnatt Alla Sötsaker!

Vad har du i käften ditt skabb?!

P -höhöhhöhhö...
S -Mäh de är ju nicotin tuggummi...
P -höhöhöhöhö...
S -Äter du det som godis eller?!
P -höhöhöhööhöhöhhöh..

Normal konversation?!

Mr Turtle

Imorse när vi gick vår dagliga morgon promenad så såg jag skalman knatandes bredvid mig. Han var så söt och stor. Pompe ville så klart äta upp honom och han drog in huvudet i skalet men han va så himla söt. En vild sköldpadda kan man tänka sig. I Sverige har man ju sett igelkottar och kanske en och annan sköldpadda i akvarier men jag har då aldrig sett en spritt språngande vild sådan.

På tal om djur och Pompe så kan jag ju säga att jag aldrig har upplevt en mer bortskämd och petig hund än honom. Andra hundar skulle slåss om hemlagad mat som han har fått senaste dagarna pompe luktar lite fisförnämt på maten och fnyser och går därifrån hahaha... han äter väl när han blir hungrig, det roliga är att jag slår vad om att han rotar i soporna efter mat den dryga lilla pitten, å då kan man ju fråga sig, hur äcklig mat gör jag egentligen?! hahah..

Idag gjorde jag pytt i panna , kyckling pytt as gott så satt vi i solen på vår halm matta och åt på verandan, gott och mys.

Det är fortfarande kallt om kvällarna och nätterna närmare 10 grader hoppas att det här tar slut snart. 10 grader + oisolerade hus = schwein cold. Det är dubbla sockar och tjocktröja som gäller. Nån månad till håller jag ut.

Skriver lite senare!
Puss


Skvidevitt

Idag har vi tagit en promenad till Harry å träffade Harry Anders och Peter det var trevligt. Vart en lugn dag idag.
Känns lite konstigt fortfarande att man inte ska åka hem förrän i September, saknar mormor som fan men jag är å andra sidan glad att jag har fått den hära möjligheten så det är både bra och dåligt.
Imorgon kommer bli en bra dag det känner jag på mig, kommer gå bra på jobbet...
Har inte direkt nåt att skriva har ingen ro för att skriva just nu, ska sova och somna till en mysig film tror jag.

Puss på er

Var nöjd med...


Så här känner jag nu fast jag behöver inte glömma bort bekymmer sorger och besvär för jag har inga nu!
Wooooooooooooohoooooooooooooooo!

THAILAND

Nu är det spikat, vi kommer hyra ut vår lägenhet till September och stannar i detta underbara land ett helt år. Känns lite konstigt har aldrig vart borta så länge från Sverige eller Mamma men det kommer nog bli bra.

Igår var vi på en lång promenad i stan riktigt sjysst. Sen jobbade vi lite och kollade klart på 2:a säsongen av Sopranos. X cashade in och alla problem löste sig och nu har jag bara ljus framför mig, känns helt sjukt skönt vilken befrielse!

Nu ska jag laga massaman med rättika sen ska jag jobba som aldrig förr.

Vill bara säga tack till min underbara Mamma & Pappa som ställer upp i vått och torrt utan er skulle jag inte leva!

PUSS

Mannens svar på Hallsta Lugg

En kort beskrivning om hallsta luggen. En Hallsta lugg är bland det fulaste man kan ha i världen den kan vara på 2 olika sätt. Antingen en platt med ett försök till att bli upppuffad lugg eller en slickad lugg med grova drag av mellan rum mellan hårstråna. Nu ska jag ge er ett bild bevis på en brutalt ful Hallsta lugg, ett mans exempel.

Peter "Hallstaluggen" Segersten

Killen är ju GORGEOUS i vanliga fall Peter "Gorgeous" Segersten

Nu vet ni "THE BIG NO" i luggsvängen...

Lite bilder från Nyår

Bjuder er på lite bilder från Nyår & Chayaphum.


Tong och Mr Sato dricker vin ur dunken.

Dunka Dunka risvin i högsta hugg.

Tongs eehm?! konst?! hahaha

Nyårs drink

Vin bäraren Sara Nej jag lovar det är inte mina Foppa tofflor men ack så sköna dom är.

Pon & några till.

Mina älsklingar Peter & Tong & sen Jag

Det var lite från 2008/2009 hoppas njutningen var av högsta grad.


Hahahaha...

Min Farmor har också mobil, kallar du henne hightech?!

Peter om sin Farmor som är världens sötaste men inte alltför hightech.

Samtals ämnet kom upp i samband med att jag skulle ringa en kund som var född 1930 och hade en mobiltelefon. Peter sa hoppa över henne, jag kontra med att hon har mobil hon är hightech, Peters snabba svar står högst upp.

Hahahha!

Nothing more nothing less

Ja vad ska jag säga vad har jag haft för mig dom hära dagarna? mest jobbande men en himla massa chill också. Lite irriterad på att jag inte har införskaffat mig uppladdningsbara batterier till min kamera så jag kan dokumentera med bilder varje dag, tycker det är lite roligare så faktiskt så det kommer nog bli mitt nästa köp. Ett annat köp jag ska göra inom en snar framtid är en Ugn och en Blender så jag kan mixa massa smarriga daquiris & Smoothies. Fan förut tyckte jag att det var jobbigt att hålla mig från alkis vanorna i mer än 8 dagar, nu kan jag stolt säga att jag inte har druckit en droppe sen nyår och innan dess så drack jag inte på typ 3 veckor utan problem. Jag är faktiskt inte alls sugen på att varken dricka eller att gå ut, mår så himla bra så här och är piggare och nyttigare. Men klart det kommer bli kul den dagen man går ut men den kommer nog inte att komma på ett tag känns det som.

Igår så gick vi på en lång promenad runt hela Udon, det är sjukt va mycket man missar när man bara swischar förbi med motorcykeln. Hittade ett stort shopping plaza som var ingömt i en gränd omringat av en gigantisk marknad. Galet billiga kläder en skjorta kostade 100 baht = 25 kr och klänningar och t-shirts detsamma skjorts 50 baht. Dit ska jag gå tillbaka igen synd att jag inte hade med mig några pengar på promenaden för då hade jag vart 3 klänningar rikare.

Idag gick vi en lång promenad till Tesco Lotus gick typ över en mil kändes lite i benen och fötterna när vi kom hem.
Köpte 2 kg kyckling 1 kg socker, 5 morötter, 2 rättikor, 10 pkt nudlar, vit kål, massaman krydda, 1,7 kg potatis och 10 ägg allt detta kostade mig 293 baht alltså dryga 60 kronor. Man kan ju lugnt säga att man kan leva sjukt bra och sjukt billigt i det här landet, om man vet vad man sysslar med alltså.

Nog om mig, hoppas era dagar och det som har gått av 2009 har varit toppen!

Imorgon det är då min nystart i livet börjar förhoppningsvis!

Puss

Prison Break

Säsong 2 har vi börjat kolla på nu ååå jag vill också ha sån spänning i mitt liv. Skulle ju va hur kul som hellst att vara jagad, okej kanske inte i längden men kommer ni ihåg det dära programet som gick på tv för ett par år sen " På Rymmen" ååå där hade jag velat vart med så himla myket. Fatta va kul å att få pengar för att rymma och vara jagad. Sen att man inte har lika smart hjärna som Michael Scofield det är ju en annan sak.

Vi har kommit underfund med att vi bara kan ställa ut våra vattendunkar med 12 baht på locket så kommer vattenmannen och byter det så nu kommer vi ALLTID ha vatten hemma jiiipiiie! Så jävla skönt att slippa åka och köpa vatten och att nu inte missa vattenmannen varje dag!

Jag är LAT och ja, jag vill ha allt på ett silver FAT! oj så rimmig man kan va...

Nu jobbas det för fullt och fixas och trixas, imorgon är det fullspäckat med jobb!

Puss Skriver säkert mer sen!

Liten Men Tuff


Attityds problem?! Min Hund äter alla andra hundar till frukost!

Röd Dag

Måste man vara otrevlig för att det är en röd dag på en Tisdag?!
Jävla idioter vissa människor är!

always look on the bright side of life

Jag är så jävla lycklig för allt och då menar jag allt går min väg just nu!
I September kommer jag ha ett liv som folk inte ens vågar drömma om!
My life is brilliant my life is worth gold and beyond!

Min 5 års plan

Äga ett litet hus i Nong Aa
Äga ett stort hus med pool i Nong Aa
Äga en liten lägenhet i Bangkok
Betalat av hela lånet på min lägenhet i Stockholm

Det är helt 100% eller man kan ju aldrig vara 100% men 99% att min plan kommer att funka!

Whalla Habibi!




Mums!

Khao Pat Gai har jag lagat idag det vart verkligen jätte gott. Peter tycker jag är världens bästa kock, men det säger han säkert bara för han ska slippa laga mat ;) hehe! Igår lagade vi Paneng Gai det vart också super gott! Har lagat mat massa massa nu sen vi köpte spis och det är jag så himla glad över, så gott att äta hemma ibland!

Jag bjuder er på lite humor!



Jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser det här det slår fan aldrig fel!

Celebration

Klockan 00:00 var vi klara med jobbandet och skulle bege oss då försvann såklart Pompe så vi fick leta efter honom i 2 timmar. Tillslut ick vi tag på honom och då bar det av. Över berg och dalar. Första stoppet blev i Nong Wusua tanken var at vi skulle stanna där ca 20 min och äta lite kai loak och dricka  lite ovaltine men som vanligt i framtiden så försvann Pompe IGEN!!! efter 3 koppar Ovaltine och Kai Loak (uppvärmt rinnande ägg) och 2 timmar senare hittade vi tillslut Pompe och fortsatte resan.

Top Notch på hela resan var att åka över dom höga bergen i Nong Bua Lumpu så jävla mysigt när det var stjärnklar himmel och stjärnorna var så nära så det kändes som man kunde ta ner dom. Jag hade tagit ner en till DIG om jag hade kunnat ;)

7 på morgonen var vi framme och Tong kom 20 minuter senare vi pratade med en jääätte trevlig dam som hette Wim som hade massa fisk odlingar och massa mark som hon ville bygga hus till oss på hahah.. ur gullig!

Tong kom och vi la oss och sov i några timmar. Sen var det upp och hoppa och i med lite ris vin. (Sato) Vi blev inbjudna på middag till minst 4 olika familjer och alla var nyfikna och ville prata med oss. Pon kom och alla som vi träffat förut det var galet mysigt Tong satt och spelade gitarr och alla satt och sjöng. Sen var det bara iväg till nästa fest. Denna fest var hos Pon för hans släkting från Bangkok skulle in och munka (bli munk) dagen efter så det var ett helt galet kalas med massa mat och festligheter. Sen hem och sova.

Dagen efter så blev vi väkta 9 på morgonen och åkte ut till Tongs farm där vi hade stor picnic och fiskade. Massa vin igen och massa Lao Kao. Efter det så åt vi suki hos grann familjen och bara chillade.

På självaste Nyårsafton så blev vi också väkta klockan 9 på morgonen då var det Fotboll som gällde. Vi spelade 11 manna och jag och Peter var med i Tongs bys lag och vi mötte en annan by. Det var säkert 4 byar som var där och kollade säkert 50 personer haha.. Dom höll på å skrika våra namn i högtalare och hade komentator hela matchen jätte seriöst. Där står jag och Peter i våra amatör skor Peter hade sina Kina skor hahha... Vi vann iaf första matchen och jag är ganska stolt att jag orkade 60 minuter. 1-0 och jag spelade fram till målet. Sen spelade vi lite Volleyboll och chillade lite. Hem och sov i nån timme när vi vaknade var det grillning och suki igen. Gott som tusan Whiskey och massa mys tror vi va typ 15 pers. Hela nyårs afton var jätte lyckad och jätte mysig.


Sista dagen och då vi skulle åka hem så var Tong så gullig så han sa att han också skulle till Nong Wusua vilket jag egentligen inte tror att han skulle så vi slängde upp motorcykeln på flaket och åkte hem med honom till hans fru May's by chilla lite där sen åkte vi till Sophon. Blev bjudna på Whiskey och massa massa mat dom hade fångat en 5 kilos fisk så det vart en hel del. Vi åkte hem till Peters pappa och där var det typ 15 falanger som skulle på fest hos Wilai & Peter vi vart också bjudna så vi tog en sväng dit och satt där och drack massa Whiskey och snackade bull!

Efter det åkte vi till Sing a songen där var Tong Sophon Scorpion och alla andra så avslutade vi kvällen med massa sång och dans sjuuukt kul kväll. Varje gång jag åker tillbaka till byarna kommer jag ihåg hur mkt jag saknar det... blir nog en flytt tillbaka snart tror jag.

Morgonen efter skulle vi åka hem men då stannade vi hos Harald som har öppnat en Svensk/Thai restaurang i Non Wai. Jag åt en " halv special" vilket var sibylla korv och västkustsallad med potatismos i korvbröd asså maaaaaaaaaaaammaaaaaaaaaaaaa va gott det var smakade precis som i Sverige bästa falang maten jag har ätit i Thailand Peter åt en Köttbulls råg macka med Västkustsallad den var också helt fantastisk god. Rekomenderar den varmt till alla som åker dit! Mumma säger jag bara.

Det var väl allt om min helg...

skriver mer sen lite kortare inlägg då kanske blir lite mkt det hära...

KÖSS PÅ ER!

2009

Nytt år ny design.


Berättar lite mer om mitt underbara nyår och min resa till Chayaphum imorgon är lite trött nu och har jobbat lite extra.
Nu blir det Sopranos säsong 2. Me love Anthony & Corrado Soprano and the rest of the family!

Puss Juste Puss

RSS 2.0