Gott Nytt År!

Hoppas alla får en toppen nyårsafton. Nu drar jag och Peter till Nong Wua So och firar sista dagen på året och nyår. Harry & CO kommer imorn men vi smygstartar idag. Ska spela tennis imorn bitti på Peters pappas tennisplan skön start på dagen. En stor puss och kram till er alla. Vi ses igen 2010. Det kommer bli det bästa året utan tvivel.

Adieu!

Öl Öl Öl Öh Öl

När Jag och Petta var hemma hos Harry senast så bjöds det på ett par kalla. Kvällen avslutades med att peter och jag inte åkte hem ensamma. Vi hade 2 gigantiska kontorsstolar med oss. Vi klarar allt. Kanske har nämt det tidigare men vi ser aldrig nåt som en omöjlighet. Tex en gång när vi åkte till IKEA i Uppsala och jag prompt skulle ha med mig 2 Soffor och ett stort Soffbord med mig på bussen. Det var nog en rolig syn när vi kämpade med att få på sofforna i barnvagnsytan på den lilla bussen. Inte nog med det insåg vi efter ca 30 minuter att vi var på fel buss. Vi hamnade i Knutby samma natt som Helge Fossmo mördade sin fru med barnflickan. därifrån fick vi byta buss för att tillslut mitt i natten komma till Norrtälje. Tro inte att vi ville slösa 80 kr på taxi. Nej vi BAR hem dom 2 sofforna och soff bordet. Ett äventyr utan dess like. Vi är lite knasiga men det är också därför vi har så för jävla kul tillsammans. Man måste bjuda lite på sig själv. Mitt nyårslöfte ska bli att bli gladare och mer tacksam för vad jag har. Jag lever i min dröm och det ska uppskattas mer.


Harriiiii

Perra

Kungen

Moi med mina nya fina klappar

och mer blev det

Hoppsan Kerstin.

Adieu Peeps!


2009 going on 2010

Ja då var det inte långt kvar av 00- talet. Och det ska vi fira med att åka ut till byarna och till Sophon. Han fyller nämligen år på nyår också så det kommer bli kul. Massa folk från Bangkok som kommer också. Harry ringde imorse och han och Perra med familj ska följa med ut. Vi åker runt 2. Ska köpa lite fyrverkerier och nåt litet till Sophon också. Nu ska vi gå ut och gå 6 km sen laga mat och jobba sista jobbdagen på året. Nästa vecka måste jag ner till Bangkok och fixa ett nytt pass för mitt är fullt. Kommer åka ner och vända hem igen i princip. Känns inte så värst uppiggande men det måste ju fixas. Kommer skicka passet till Vientienne Laos huvudstad och hämta ut det där på Svenska ambassaden istället för att åka ner till Bkk igen. Avatar såg vi igår och den var bra men lite för lång. James Cameron hade animerat den fantastiskaste naturen en människa har skådat och jag hade mer än gärna velat sett den i 3D. Idag var nog första gången det regnade under den här kalla períoden i Thailand har inte skådat det förut vad jag kan minnas. Det regnade ungefär i 5 minuter och nu är det sol igen. Nej nu ska jag dricka upp mitt kaffe och ge mig ut och gå och gymma.

Adueu gott folk!

Bio Mys

Dom byter ju tider på bion hela tiden verkar det som. Nu har vi iaf biljetter till 15:05 visningen, längtar!
Ska äta snart vet dock inte vad vi måste nog storhandla snart för det är tomt i kylen. Skriver lite senare.'

Adieu!

Avatar

Vi skulle gått på Avatar idag men bions hemsida är tydligen inte korrekt. Vi missade filmen och nu är jag uttråkad. Vi får gå och se den imorn istället. Första filmen på jag vet inte hur länge som går med Engelskt tal. Annars är dom alltid dubbade. Bäst att passa på. Ska gå och spela lite Nintendo Wii nu New Mario Bros när man spelar 2 samtidigt 4 samtidigt också om man vill. Igår var vi förbi Harry i hans nya hus, jätte fint hus skulle vilja hyra det själv. Hans kompis Perra från Buriram var där mycket trevlig Göteborgare. Det blev en öl och några till på det ehehe. Imorn kanske bilder kommer upp.

Adieu

Julafton



Här kommer ett bild regn från den fridefulla Julaftonen.


Jultomten framför granen

Benke bus

Alla samlade

Fr vänster  Bosse, Harry, Peter, Robin och Benke med ryggen emot.

Amon och Oscar, Kjelle och Bernt Pompe ska få julmat

Bernt gillar att reta Pompis

Benke, Amon Oscar och Kjelle

Glada miner. Peter, Benke, Oscar och Amon

Harry & Daeng

Bosse & Robin

Amon, Oscar & Kjelle

Robin, Jag & Mjao

Tön, Daeng och en halv Mai

Tomten & Tong

Familjen Sakubon & vi.

Daeng ville skjuta tomten

Leker med storebrors AK4 (Ingen aning vad det är för vapen)

Santas little helper Tön.

Så nu ska jag rasta Pompe hoppas ni alla är mätta och belåtna!

Adieu!




GOD JUL

Bättre sent än aldrig jag har vart aldeles för upptagen för att skriva här men nu kommer min julvideo som jag skulle lägga upp på Julafton. Så God Jul mina fina. Julafton vart en succé. Kalle visades klockan 15 och Maten vart toppen god och alla verkade trivas. Harry, Daeng och hennes dotter, Kjelle, Amon och Oscar, Bernt & Bosse, Bengt, Peter och Robin och Mjao, och senare på kvällen kom Tong med familj. Jag förberedde allt dagen innan men när jag skulle börja steka mina rullade köttbullar så tog gasen slut och gas stället var stängt den var bara upp med ottan på julafton och laga iordning ALL julmat då. Jag hann faktiskt och jag blev riktigt nöjd. Första gången jag lagar julmat själv och det vart toppen. All mat gick åt. Tongs pojkar vart nöjda över julklapparna och Peter och jag också. Jag fick en guld casio klocka, Soap & Glory produkter Soap & Glory är det absolut coolaste märket på hudprodukter enligt mig så jävla preppiga förpackningar. Sen är dom slutsålda över hela UK. Sen fick jag en Cape och en jätte fin klänning och 2 jätte fina väskor. Bästa presenterna. Peter fick 2 tishor, ett par skjorts, tyngder för motion, Tigi mousse wax, strumpor, linne och lite till. Går dagen spenderades med våra grannar på sjukhuset när marknaden. Pompe den idioten hade bitit grannens dotter och det kostade oss dyrt. 1800 baht fick vi betala för kalaset. Altså ett års hundmats förbrukning. Irriterande så nu får inte pompe gå ut utan koppel eller munkavel. Somliga straffar gud med detsamma. Hoppas ni alla har haft en underbar jul!


God Jul & Gott nytt år

Adieu!

091223

Så nu har jag gjort lite nytta. Har gått 4 km och lämnat in batterierna satt hjärtat i halsgropen för både Pompe & Pumpa höll på att bli överkörda riva ner en restaurang pga en katt annars har dom var duktiga.

Nu ska jag styrketräna lite och sen duscha för att sen hämta batterierna och åka och handla sista ingredienserna till julmaten. Sophohohohohon och Joy kommer också. Ska ringa Benke också har haft lite dåligt samvete att jag glömt bort att bjuda honom. Ska bara fylla på gnirren först så jag kan ringa. Då kommer vi bli 16 pers. Gud så himla mys det kommer bli.

Ska köpa en sista klapp till Peter också en som han inte redan vet om. Vi gjorde faktiskt så i år att han fick vara med och välja eftersom det är lite problematiskt att lämna tillbaka saker som han inte gillar och han är minst sagt knepig att köpa julklappar till. Alltså kläder och det är det han behöver mest. Nu har han ändå säkert glömt bort vilka klappar han ska få det har jag iaf.

Hepp Hepp nu är det dags att sätta lite fart,

Adieu!


Blues


I HEARTS X-MAS

Nu är det inte långt kvar. Jag var så jävla sjuk igår så jag orkade inte ens äta Peter tvingade i mig en köttbullsmacka. Idag känner jag mig bättre ingen feber men lite ont i halsen. Ska gå ut och gå lite snart inbillar mig att ja piggnar till av det. Måste laga mer köttbullar, "janssonen" och lite andra saker idag så det är klart tills imorn. Vi måste ladda batteriet till moppen idag också så vi har en fungerande moppe. Peter städade igår så det är bara lite fin putsning kvar. Måste köpa sista klapparna också. Hoppas ni där hemma får en underbar jul också!
Bilder kommer in efter jul.

JulJulstålandeJul

Jag var så glad när jag vaknade trots att jag har ont i halsen och är förkyld. Peter sa NU är det inte långt kvar till julafton, och jag kontrade med ett skrik neeeej imorn jaaaaaaaaaa! då väckte han mig från min lilla dagdröm med att det är om 2 dagar Sara... fan! Jag vill ha jul nu nu nu...

Var ju hos Kjelle igår och nu är det konstaterat att det är vårt bredband det är fel på. Han hade en tredjedel så bra som oss och det funkade ändå hur bra som helst att ringa med. Nu ska jag ringa och skälla snart.

Idag ska jag steka fler köttbullar och börja förbereda maten gästerna kommer kl 14 imorn.

Skriver mer senare tror jag.

Adueu!

Dan före dan före doppare dan

Nu är jag fruktansvärt less på 3BB nu har jag brutalt bra upload och download men ändå så fungerar inte telefonin sen dom började pilla på min jävla dator. Finns det ingen annan utväg blir vi tvugna att flytta till Bangkok och det är verkligen sista utvägen, vill inte förstöra min underbara storstad. Vad ska jag göra? Nån som är otroligt duktig på datorer och internet som kan hjälpa mig? Less är verkligen det minsta jag kan säga om det här, det är en jävla skandal.

Nu åker jag till Kjelle och testar hans trådlösa om telefonin fungerar där så vet vi iaf att det är internet det är fel på. Ber till gudarna att det kommer börja fungera igen, snälla tomten ge mig en fungerande telefoni jag har väl ändå vart relativt snäll i år?!

Adieu!

Brittany Murphy RIP

Så himla tråkigt när en så ung människa dör. Får mig att påminnas om att livet är kort. Hoppas du får det bra i himlen. Rest in Peace.


Adieu!

köttbullar

idag har jag stekt 75 köttbullar åt upp 12 och Pompe gluffsade upp 2 det innebär att det finns 61 köttbullar till Julafton det bör räcka. Vi har köpt ett halvt kilo lax och en massa ägg och räkor. Glöggen står framme den ska spetsas lite. Hoppas min vegetariska Jansson blir bra. Imorgon ska vi inhandla klappar. Ska köpa en liten klapp till Oscar vår fd granne Kjells underbara son. Han kan vara den sötaste lillkillen i världen. Gnäller i princip aldrig. Här är raringen.








Nu ska jag kolla på en film och sova.

Adieu!






dan före dan före dan före dan före dan före dan före doppare dan

Det ligger massa klappar under granen nu. Dom är till Daeng och döön. Älskar att se barn öppna paket på julafton och nu kommer dom få deras första Julaton det kommer bli awesome! Igår pimpade vi granen lite till och hängde upp tomtar och snögubbar och discokulor och vanliga kulor. Den är så fin nu. Datan ska ner på julafton och kalle ska på klockan 15. Allt ska va som i Sverige fast i Thailand. Idag ska jag göra hemmalagade köttbullar och frysa in. Ska åka till Bobe och köpa lite fler klappar. Ringa alla och påminna dom att dom ska komma kl 14. Christmas is on.




Ska ska jag ut och njuta av ickefinnande julstress.

Adieu!

Tawandaeng



















Det var kvällen i bilder.

Adieu!




091217

En dag närmre jul och jag längtar fortfarande som tur är har jag inte köpt några fler klappar för då skulle jag ändå bara ha öppnat dom. Sitter med en kopp kaffe och ska gå ut och gå snart. Pompe är ivrig. Nu funkar bredbandet bättre än någonsin lite skäll gör susen. Hoppas att det fortsätter så. Om några veckor kommer min barndoms vän Katta hit ska bli så himla kul att visa henne hur jag bor och få krama lite svensk tjejis igen. Hon ska vara i Asien i 7 månader och resa runt. Nej nu ska jag dra ur min feta tumme ur röven och bege mig.

Adieu!

091216

Godmorgon. Ska äta och börja jobba snart. Vi hittade lax på Macro igår för 85 baht kilot eller jag tror att det är ett kilo. Den är lite halv gravad och helt sjukt god så nu blir det lax varje dag. Köpte sushi ris och ris vinäger så vi ska göra en hel låda med nigiris. Mums. I Förrgår skulle vi gått på Carabao men beslutade oss för att dra till Tawandaeng istället för Carabao kommer alltid dit efter sina spelningar i Udon. Sophon, Joy, Harry, Daeng, Daengs dotter, Peter och jag hade en toppen kväll som avslutades med D2 och en godnatts sömn.

Det ser ut som en svinstia här hemma. Usch. Igår spelade jag och Peter Nintendo Wii , Mario Galaxy hela kvällen jag vart som besatt och jag drömde tilochmed om tvspel inatt. Saknar alla där hemma idag och skulle vilja komma hem flr nån timme och åka lite pulka och pussas och kramas med alla i snön.

Hörs senare!
Adieu!

Hej Hej Hemskt Mycket Hej

Ikväll skah jag på konsert vid Tung si muang, Loso ska spela och jag har kanske väntat 2 år på att få se honom. Äntligen! Tong och May kommer hit och vi ska gå tillsammans. Kommer bli så himla kul. Här kommer 2 youtube klipp med Loso. Bra skit.




Sen ska jag en sväng till 3BB och skälla lite på dom för dom har fortfarande inte löst problemet och hittar på nya anledningar hela tiden så nu är det dags att ta till med hårdhandskarna. Sen frukost och jobb några timmar.

Adieu!

mi casa es su casa



Så nu har jag filmat hela huset. Ta er en titt om ni vill har inte världens bästa kamera men man får väl en glimt av hur vi bor iaf. Nu är det slut bloggat för ikväll tror fan jag har gjort 7 inlägg idag lite för mkt!

Adieu!

Meet me half way



Adieu!

BOBBY SKA UT!

Jag blir jävligt less på Bobby Oduncy eller va fan han nu heter, att han inte fattar att han kan flytta sin jävla hår salong nån annan jävla stans tur att jag denna gång hade betalat försäkringen. 7 på morgonen förra veckan så krossade nån en ruta och gick in i salongen och tände på HANS frisörstol, huset fick evakueras. Ett jävligt gott tecken på att han ska flytta ut. Denna gång är 2 anhållna för mordbrand. Jag vill ha kvar min underbara lägenhet och pallar inte vara orolig för att brinna inne i mitt eget hem. Ut Bobby Ut. Hoppas att styrelsen förstår allvaret med detta och inte förlänger hans jävla kontrakt. Ut Bobby UT sa jag!

Adieu!

Mamma!

Jag vet att du älskar mina godmorgon hälsningar så jag lovar nästan att jag kommer göra godmorgon hälsningar nästan varje morgon eller varje morgon som jag är i Udon iaf. Lovar att göra en husvisning också så du får se hur jag bor. Det är på tiden.

Jag saknar dig varje dag och jag älskar dig mest av allt du är världens bästa Mamma!

Adieu!

Klänningar






Jag älskar mina nya klänningar. Den första var så fin så jag köpte en likadan i gult också. Dom kostade fjuttiga 45 kr st cirkus. Så nu har jag bjudit till på massa bilder och inlägg idag. Back to work.

Adieu!

Kolla va min lille älskling växer












nu fick ni lite bilder hoppas ni blir glada :D

Adieu!


12:48

Godmorgon, dalmis lever, Pumpa lever och Pompe är svartsjuk.
Nu ska jag ut och gå några km innan jobbet. Det gick så bra igår så jag fick beröm av chefen då blir jag pepp. Har inte riktigt hört av mig ordentligt till dom på några veckor och så kom ett mail med - strålande resultat idag Sara bra jobbat. Då blir man glad. Tänkte lägga in mina senaste klännings inköp lite senare 3 st jätte fina. Har hittat en favvo butik i Udon en Amerikanare som tar in kläder från Korea, Hongkong och lite fr Bangkok. Super fina saker. Alla 3 klänningarna är därifrån det kommer upp senare, vet att det vart lite dåligt med bilder på slutet det beror på ren lathet. Ska kompensera det. Hörs senare puss till er.

Adieu!

101 dalmatiner höll på att bli 100

Fy va hemskt. Alla grann hundar i vårt område älskar oss, förmodligen för att vi är dom enda som bryr oss om dom. Det finns 2 st som inte gillar oss eller 2 ½. Det ena paret kallar vi timon & Pumba eller Black Beast Crew. Och den ½ är Pad Thai alkis gubbens hund eller dom gillar inte Pompe för Pompe är kungen i området.

Nyss så åkte vi till Nong Sim och tog en kvälls promenad med Pompe. Pumpa Pompes tjej och Dalmatinen "dalmis" som vi kallar honom började kuta efter. Vi försökte stoppa dom men det gick inte. Det är nån km till Nong sim och "dalmis" är gammal med det var inga problem han orkade men inte Pumpa eller hon sket nog på sig på vägen av nån liten tax eller nåt.

Sen går vi nåt varv och precis innan vi kommer fram så ser det ut som att "dalmis" börjar halta altså halta på ALLA benen. Han får kramp och tuggar tjockt saliv. Han skakar och tillslut lägger han sig i en döende possition. Jag och Peter satt vid honom hela tiden och så fort det såg ut som att han höll på dö väckte vi honom och lugnade honom igen.

Jag sprang ner längs stenraset och hämtade vatten men han ville inte dricka. Vi tror att han fick en hjärtattack. Tillslut skulle han resa sig upp när han såg lite ut att va på bättringsvägen då kommer han inte upp så han faller ner i en grop och sprattlar han kommer med vår hjälp tillsist upp och löper amok i några minuter. Det ser ut som han springer ifrån oss för att hitta nånstans att somna in. Vi stannar honom och lugnar honom igen och han verkar seriöst förvirrad men tillsist så ser det ut som att han är okej.

Peter tar honom i knät och vi jagar ifatt pompe och åker allihop hem på moppen när han lyfts av moppen ser han ut att må ganska bra igen. Nu är han hemma och får lugn och ro men det verkade som att innan han gick in så kom han och tackade oss för vi "räddade" honom. Fy det var så himla läskigt och inatt kommer jag nog drömma mardrömmar. Tack och lov överlevde han. Vi har fördendelen haft en beef med den grannen som äger "dalmis" och hade förmodligen åkt på en hel del skadestånd för det var "vårt fel" länge leve Dalmis!

Adieu!

kalas dag!

Dagen har vart strålande träning och massa jobb. Jobbet har för första gången på 2 månader gått strålande. Som ni vet så har det vart väldigt struligt med internet till och från och vi har inte fått in disciplinen på vårt arbete på grund av alla avbrott. Nu sitter det förhoppningsvis och det var en fröjd att jobba idag. Vi ska snart ner till Cindy och hämta ett kvitto som vi behöver. Altså ingen öl för mamma och pappa ikväll hehe.

Förresten måste berätta om det värsta trafikkaoset jag har sett i hela mitt 27 åriga liv. På kungens födelsedag den 5:e December så stog bokstavligt talat HELA staden still. I alla korsningar stog bilar huller om buller man kom inte ens igenom med Motorcykeln helt sjukt var det. Tur att vi inte körde bil säger jag bara då hade det vart 3 gånger så lång väntan som på tele2:s kundtjänst. Hua!

Nej nu ska jag skälla på Tele2 (som var dumma i huvudet men säljare som jag är lyckades jag efter 10 minuters övertalning och hot med att stänga skiten utan extra kostnad ibland är jag duktig) ALLA SOM LÄSER DETTA JAG HAR ALTSÅ INTE KVAR MITT GAMLA SVENSKA NUMMER MEDDELAR ER OM MITT NYA NÄR JAG KOMMER HEM I MAJ!!!

blir  nog lite mat på det. På dagens meny stog:

Frukost 2 ägg 2 tomater ½ gurka

Lunch Sticky rice & Saras sura currygryta

Middag kao pat tuna stekt ris med tonfisk

Nog från mig vi hörs imorn.

Adieu!

Nyfiken som ett barn

Som när jag var liten på julafton och aldrig kunde hålla mig fr att tjuvöppna mammas paket var jag likadan idag. Fast när man är vuxen får man bestämma själv. Kunde knappt sova igår efter vi hade lagt 4 klappar under granen. Dels för att jag var nyfiken på hur peter skulle reagera på sina paket men också var det var i mitt hårda paket.

Jag klämde och klämde skakade och tryckte jag var helt hundra på att det var någon apparat av ngt slag. Icke sa nicke peter och jag kunde inte hålla oss så vi bestämde oss för att vi fick öppna ett paket i var. I det hårda paketet hade peter gjort en luring han hade lagt en bbq sås som jag har suktat på länge i en tjock kartong, oj va vi skrattade när den kom upp jag som trodde det var ett DJ HERO hahaha! Peter vart också shockad av mitt där det låg en kaffe burk inte vanligt kaffe utan DAVIDOFF kaffe av finaste arom. Nu blir det ingen mer paketöppning förr än julafton, hoppas jag.

Vaknade idag tränade åt mina ägg och nu ska jag börja jobba. Den här dagen kommer bli bra det känner jag på mig. Hoppas alla ni får en underbar dag.

Adieu!

3BB

Nu är jag less med less menar jag JÄVLIGT LESS! Teknikerna har varit här i 3 dagar pulat och fixat. Vi har fått åkt och fixat nytt modem för dom påstod att det var fel på det förra som dom tydligen alltid säger till folk. Dom var här idag och trixa och det funkade... tills dom åkte då slutade internet fungera igen funkar var 10:e minut med en download på 0.07 är detta ett dåligt jävla skämt eller??? Helvete va lack jag blir dom förstör mitt arbete och min dag vareviga jävla dag. K*K H***R. Jag ger dom en jävla chans till imorgon fungerar det inte byter jag internet bolag punkt slut! Stunder som dom här fattar man hur jävla felfritt Sverige är i vissa lägen.

Adieu!

strawberry rocks

Godmorgon gott folk. Denna morgon började helt underbart med att min vapendragare kom med kaffe och en jordgubbs shake på sängen. Så himla gott och på glatt humör är jag idag också. Vi fortsatte dagen med att åka till el bolaget och betala räkningen vi var en dag sena. Efter det fick vi lov att åka till 3BB (gamla TT&T) och byta ut vårat modem, vi vart glada för det var gratis men asså deras okompitenta personal är pinsam. Det tog dom 1 timme att gå och hämta en ny router och skriva ut en räkning helt sanslöst man bara byggde upp irritationen för var minut. Att kolla upp våra telefon nummer och trycka ctrl P tar ca 3 minuter dom är oslagbara på seghet. Nog med gnäll, gnäll är tråkigt och negativt och nu kan jag berätta nåt glatt istället, jag är gravid.... jaaaa! Eller NEJ hahahaha skoja lite. Tränat idag ingen motion men styrka det va skönt. Nu ska jag jobba skriver kanske mer sen.

Puss och Kram

And then we do it again...

...and do it and do it do it do it



Vi kan vi!

Byhäng

I Fredags och Lördags var vi hos Sophon och grillade tigerräkor, fisk och musslor. Peter vart sjuk och åkte hem och la sig medans jag och Harry frös ihjäl på sing a songen. Det var kallt jag värmde mig med en truddilutt. I Söndags åkte jag och Peter till Laos eller bara till gränsen in snabbt i Laos och vände. Fördelen med Laos är att det är sjukt billig sprit och ciggaretter. Vi köpte 8 limpor cigg 3 smirnoff flaskor (strawberry, cranberry & raspberry) 2 Johnnie Walker Black Label samt 4 flaskor Lao Whiskey som jag tycker är jävligt god men Thai påstår att den är förgiftad. Allt kostade ynka 550 kronor. Så nu är spritförrådet fyllt och cigarett förrådet likaså. Jag har införskaffat mig en julgran glitter och massa kulor också den står så fint nere i vardagsrummet. I love christmas spirit. Lägger in mer bilder och lite movies senare nu får ni bara text. Hoppas allt är bra med er där hemma.

PS! Jag ska bli bättre på att ringa er där hemma jag lovar internet har legat nere igen men nu fungerar ena datorn snart är den andra igång. Saknar er!

Puss & Puss

RSS 2.0