SHOOT SOME HOOPS

Så nu är säkert en smula bulle borta från kroppen, vi har vart och spelat basket i 1,5 timme. Det var verkligen jätte kul länge sen vi gjorde nån sport aktivitet förutom jogging och gång nu. Svetten rann och det vart 3 raka segrar på 21. Peter ledde hela tiden men jag hade tur som kom ifatt och tog hem storvinsten. Nästa gång blir det Pettas tur att vinna.


Mycket trafik på vägen till Ratchabat

Peter aka "Loop Hoop" i farten

Yao Ming i sitt ess

Ni behöver inte ens fråga om Yao Ming satte den, det är givet att han gjorde!

Målfarliga jag aka "The Dunkin(g) Donut"

Livet är bra underbart oftast!

Tycker ni att det blir för mkt bilder får ni säga till jag är som sagt ett photo maniac när jag kommer igång.
Nu blir det en skön dusch sen åker vi och shoppar lite och dricker jprdgubbs shakar på natt marknaden.

Ha en skön Valborg sötnosar!
Puss

FRUKOST PÅ BALKONGEN!

Godmorgon Allihop!

Idag så åkte vi ner till bageriet och köpte färska bullar och munkar och åt till frukost, inte det nyttigaste men fy va gott det var. Dom kom precis ur ugnen och som jag har berättat tidigare så är det brutalt billigt.


Vi började med dom här mumsiga vanilj bullarna

Men dom var så goda så...

Vi kunde inte hålla oss och köpte ett gäng till + några choklad munkar.

Mys på balkongen

Morgontrött men ack så mysigt uppvaknande sol och mys!

Morgon vy från balkongen.

Nu har jag köpt uppladdningsbara batterier så nu kommer det komma massa bilder varje inlägg. Jag & min syster är lika på många olika sätt främst att vi är väldigt glömska men också att vi delar en passion för foton. Äntligen har jag bra batterier och kameran kommer följa med mig vart jag än går och nu gör jag min syster glad också woohoo!

Jobbet är slut för idag och ledighet väntar imorgon nu blir det lite basket och sen ska jag och Petta shoppa lite. Det var länge sen så det ska bli jätte kul, ska köpa ett par fina vita låga converse.

Hoppas ni får en strålande dag och en strålande Valborg gott folk!

Puss från ett soligt Thailand!

BÖG I EN BUR

Det är precis vad Tong är idag! Han skulle komma kl 12 och visa oss vårt nya hus men han har varken kommit eller svarat i telefonen. Vi har iaf fått massa fixat idag, vi har uppgraderat P's internet och styrt upp de flesta frågeteckena inför flytten. Ordnat så att internetet kommer vara aktivt medans vi flyttar så vi kan jobba osv. Sen var vi på Nutty Park och hälsade på Eak (han som står skriven på vårt ena bredband) Vi har också ordnat så att båda interneten kommer kunna stå på oss.
Motivationen är låg idag må jag säga. Vet inte hur jag ska komma i balans?! Snart blir det potatis och fisk pinnar lyx för mig som inte har ätit det på 8 månader! Whiiii!




Puss På Er

NYTT HUS

På Onsdag ska jag och Peter kolla på vårt nya hus som vi ska hyra. Det kommer kosta 1500 baht i månaden = 300 kr, ganska billigt ;) Vi ska träffa Tong på Onsdag och det var verkligen flera månader sen vi träffa han, han tappade sin mobil sist vi var ute å det har typ inte gått att få tag på honom, men så åkte vi till hans frus familj och fick hans frus nummer så äntligen fick vi livstecken. Hans föräldrar kommer hem efter 8 år i USA så han var jätte glad. Flytten kommer ske till den 25:e nästa månad, givetvis ska vi titta på huset först, men dom brukar ha så bra ordning ch standard på sina hus Bröderna Sakubon så jag är inte orolig!

Nästa Onsdag ska vi på en mini roadtripp upp en bit i norra Thai. Vi kommer åka från Nong Wua So (där Peters pappa bor) upp över bergen till Loei och sedan följa bergen och vandra lite och vidare längs mekong floden hela vägen till Nong Kai (gränsen till Laos) och vidare hem. Vi kommer åka med Sune och det kommer bli så himla kul och vackert. Har alltid velat åka till Loei men aldrig fått tummen ur arslet så det kommer bli a dream come true.

Nu ska jag sova efter en lång och både kul och irriterande arbetsdag. Började toppen tills jag fick en liten svacka på 4 timmar men slutade ändå på bra resultat.
Mamma jag har försökt att ringa dig, så du vet!

Saknar er alla varje dag varje andetag (vilket rim)



FRÅN OSS TILL ER
Puss och Kärlek
GODNATT

GRATTIS PAPPA!

För det är ingen vanlig dag för det är världens bästa pappas födelsedag hurra hurra hurraaaa!
Min underbara pappa har hjälpt mig med allt och han är bara fööör underbar!
Jag älskar dig Pappa!



Puss

Lörday

Igår ringde Anders som har vart i Phuket ett tag så vi ska träffa honom för han kom fram till Udon i morse, ska bli sjukt kul har saknat honom. Hoppas att vi kommer grilla, men som det ser ut enligt väderprognosen så ska det bli thunderstorms och hagel så vi får som sagt se vad som väntar.

Idag ska vi åka och hämta Tohs discoljus och försöka lämna det på nåt annat ställe, hoppas det funkar nu med dom nua lamporna som vi har fått från USA. Sen ska Peter klippa sig, varmt att ha hår i 40 graders värme.

Imorgon ska det jobbas lite och sen kommer Peters pappa över på middag. Vi ska laga 3 olika soppor hoppas det går hem hos gammel gubben hehe! Sen är det Marathon träning imorgon också 5 km. Kommer nog bli bra. Schemat är fullspäckat som ni ser.

Hoppas ni får en underbar helg, nu måste jag skynda mig å hämta lampan innan ovädret kommer.
Puss

Djur upplevelser

Thailand är ju ett land med mycket "konstiga" djur och är man här en längre tid kan jag lova dig att du får se en hel del. Under 1 års tid har jag blivit biten av Scorpioner, apor, mygg och en och annan fästing har gjort ett tappert försök men aldrig lyckats. Ormar har jag sett väldigt mkt av på landet och jag har till och med fångat en i huset och släppt ut. Eftersom det ligger nära djungeln, men igår hände det märkligaste. Jag satt och jobbade och pratade med en kund och plötsligt ser jag en FLADDERMUS som stööörtar mot mig. Jag börjar så klart skrika och skyddar mig med stolen men den är så snabb så hade den velat bita mig och förgifta mig med rabies hade den lyckats ändå, jag kunde ju inte direkt förklara för kunden att det var en fladdermus som attakerade mig så jag fick dra till med en vits och sjunga lite eeeh aah samtalet tog slut och Tillslut får vi ut den i det andra arbetsrummet. Jag skulle precis ut och springa så jag fick mig en rejäl jävla uppvärmning... Sist men inte minst hamnade den inne på toaletten. Vi hämtade påsar och peter tog på sig lite skyddande kläder. Den ville inte ut, jag tror att den var så vett skrämd så den fick en chock. Den landade bakom toan och till sist på en handduk. Vi fick ihop handduken med fladdermusen i och la den i en påse och släppte ut den. Fri som en fågel flög den iväg.


stackars liten!

Nu vet ni vad ni har att vänta er av Thailand, en massa konstiga djur!

Puss

Så vad har jag hunnit med?

Jag har hunnit bli biten hårt av en apa, slutat röka, börjat igen, slutat igen, vart med i världens största vattenkrig, sjungit på en scen, fått mina efterlängtade discoljus, fått lön, ätit på massa restauranger, ätit sushi frukost, börjat med marathon träning. Ja det där var en liten del, finns en del minnesluckor men det är tur att man har en kamera som uppdaterar en.

Jacob (apan) börjar bli könsmogen och har blivit mer och mer aggresiv, han bet peter i ansiktet och när jag skulle sätta fast honom i linan så hoppade han upp och bet mig rejält (kändes det som iaf) på ryggen, det blev bara lite rivsår men det kändes destomer som sagt.

Songkran var blött, väldigt blött och efter 3 dagars is vatten kastande så tröttnade man lite. Men vi kastade vatten och drack whiskey och hade det uuuur trevligt i byarna. Första dagen åkte vi hem eller liftade hem till Tungs & Paengs familj i ban luam. Vi hoppade på massa olika picup bilar och åkte så långt det gick. Efter 1 timme och 2 öl senare kom vi fram, och där bjöds det på mat och dryck. Här kommer lite bilder.




Visst är jag lik mamma?! Hahaha...



Om ni hittar NÅN som är torr får ni en hundring...


 
Otroligt trevligt. Jag ska ge er lite mer bilder och lite mer om vad som hänt senare nu måste jag
jobba. Anledningen till att jag inte har uppdaterat tidigare är att jag jobbar fruktansvärt mkt och hårt nu så jag hinner helt enkelt inte. Ska försöka bli lite lite bättre så fort jag får några minuter över!

Puss Puss


FÖR ER

Mina underbara trogna läsare så ska jag uppdatera bloggen på lunchen...

Jag ska bjuda er på massa bilder och en massa annat smaskigt!

Puss

HAPPY NEW YEAR 2553

Ja idag vill jag bara att dagen ska gå jätte fort så det kan bli morgon och songkran jag känner mig som ett litet barn dagen innan jul afton typ. Pirr i kroppen. Jag vill jätte gärna åka ut till byarna bara över natten men P är inte så sugen på det. Lite tråkigt men man måste kompromissa med varann annars skulle vi ju inte kunna vara med varann 24/7. Vi ska ut till byarna i övermorgon, men imorn blir det till att träffa Ning, Tung och Paeng och alla andra. Whiiii...

Kommer nog bli dåligt med uppdateringar nu i några dagar men jag lägger in bilder om 3 dagar senast!

Puss

GLAD PÅSK OCH GOTT NYTT ÅR

Hoppas ni får en underbar ledighet!

LOVE IS IN THE AIR

Ja nu har jag inte uppdaterat på ett tag igen så här kommer lite av vad jag har gjort.
Men först POMPE HAR TRÄFFAT EN TJEJ! Han är jätte käääär å dom är så söta. Hon är jätte fin och jag vill ta hand om henne också. Dom leker och pussas och gosar hela tin. Hon är beige och har gröna ögon och rosa nos å dom skulle få världens finaste valpar. Har inte döpt henne än men vi får se vad det blir.

Igår och iförrgår var vi ute. Åkte hem till Harry och drack lite sen gick vi på UD båda dagarna, har verkligen pratat jätte mycket thai och träffat underbara människor. Igår var en svensk kille som heter Fredrik med jätte trevlig kille i vår ålder. Toppen grabb! Jätte kul!

Idag blir det vila sen är det ju song kran och det ska bli så kul som jag har väntat. 13 ska vi ut till Ban Luam och fira med Tung och Paengs familj sen blir det ut till byarna och fira lite och sen Udon. Kommer träffa Ning från Bkk också och det ska verkligen bli as kul var ju 3 år sen jag träffa honom nu. Han kommer den 11:e.

Nu blir det film och mys.

GLAD PÅSK!

STRAFFA LILLSTRUMPA

Så nu har jag återigen jobbat stenhårt och det är så himla kul när det är tempo!

Mitt mission innan jag somnar nu är att komma på ett straff till min lillasyster, vad nu det ska bli. Det är så himla svårt att komma på straff till nån som är så söt bara. Men nåt ska jag minsann komma på!

Idag skickades disco lamporna från NY och förhoppningsvis blir dom inte allt för dyra att skicka.

Jag ska börja med dagens namn tror jag, eller iaf när det kommer upp nåt roligt inte varje dag för då blir det inte samma roliga effekt, skriv gärna om ni kommer på några sköna. Ann Ahl, Per Vers gäller inte. Kanske ska ta och dra igång en tävling konstigaste namnet vinner nåt kul. Är ni på?? Okej här kommer dagens.

Saga-Britt Vulkan

Och med det avslutar jag kvällen och säger godnatt!

Puss

DJURGÅRN VANN

Nu ska jag sussa gott och drömma blå blåa drömmar!

Godnatt

1-0

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Daniel Sjölund straff iskall chipp!

Min kväll ser ut att bli räddad...

TOP NOTCH IGEN!

Idag hade jag som mål att jag skulle sluta top 5 av 60 medarbetare och jag slutade top 3 tror jag... Bättre än jag väntat mig. Jag slog alla mina rekord och går det så här bra så ser ni mig i Sverige tidigare än ni tror :D

Orkar inte skriva så mkt för jag har jobbat hårt och jag ska sova nu. Ska bara lyssna klart på Djurgårds matchen och hålla tummarna lite hårdare så dom vinner den här matchen annars slutar dagen inte lika bra som jag vill!

I Lördags så vart vi bjudna till våra grannar Amon och Kjell på Amons födelsedags fest, det var verkligen jätte trevligt, det dracks öl och åts god mat. Sen gick vi ut en sväng på kvällen, det var dock inte lika kul för vi var båda för trötta egentligen.

Snart är det påsk och när den är över så kommer Songkran så det blir mkt ledighet framöver och den kommer vi troligtvis spendera på landet med alla vänner och familj. Ska bli mys.

Min lilla syster som så duktigt skulle maila bilder till mig på hennes fina nya lgt glömde det så fort vi lagt på luren (hade inte väntat mig nåt annat, hon är mer glömsk än jag det ligger i släkten) LENAAA MAILA BILDER JAG VÄDJAR NU I MIN BLOGG!
Hahha...

Pratat med Emelie också och det var så himla mysigt för det va så länge sen, vissa vänner vet man vart man har även fast man inte hörs på ett år eller mer, det är vänskap!

Idag är livet en dans på rosor!

Puss


VÅR

Då menar jag en vår låt... Till dig!




Puss


KRIG

Jaha... Då är det krig i Thailand igen, Thailand och Kambodja... Vet faktiskt inte om det nånsin har vart slut men en sak vet jag det är att jag är trött på alla dessa krig och att liv ska gå till spillo över att nån tjock trög gris är för maktlysten. Det är lite läskigt att det är typ 30 mil här ifrån men innerst inne vet jag att det aldrig kommer komma hit så det är lungt! 4 döda 10 skadade bara idag det är fan inte klokt.

Sorry om inlägget är lite flummigt asså jag är sjukt trött ni får tänka på att klockan är 3 på natten och jag skulle ha lagt mig för länge sedan.

Pratade med Jensa idag och hon får alltid mig på så sjukt bra humör, saknar henne så jag kan börja gråta. Skäms över att jag inte kommer vara där när hon föder sin första lilla knodd, och inte va på dop å allt sånt. FAN FAN FAN! Vill ju! Men hon lovade mig att hon ska kalla mig "moster" och med dom där 2 underbara päronen så kommer det där bli VÄRLDENS SÖTASTE BEBBE det tvivlar jag inte en sekund på! Jenny & Jocke mina favorit tur tur duvor! Jenny betyder så mycket för mig hon har ALLTID ställt upp för mig och är den gladaste människan jag har träffat i hela mitt liv! Hennes utstrålning kan ingen slå! Man kan inte, inte älska denna människa det går inte, förstå hur svårt det är för mig att inte ha henne i min vardag! Nog om det nu börjar jag bli för blödig!

Över och Ut

Puss mina fina!

MIN BÄSTA OCH FINASTE MARIA

Gud vad jag tänker på Maria när jag hör den här låten, jag kan se och höra henne sjunga den fast jag aldrig gjort det.
Jag saknar henne så himla mycket och hon är den bästa finnen i världen! Den här är till dig Piirjo!



Hörs senare nu ska jag åka och bya ut gas så jag kan laga mat!
Puss

FREE DAWIT ISAAK!

För er som inte redan skrivit på så är det verkligen dags att göra det. Ett gott försök till att Rädda Dawit genom att skriva på här. Gör det nu nu nu nu nu nu nu NUUUUUUUUUUUU OKEY!

http://expressen.wufoo.com/forms/free-dawit/http/true/

Cheerioooos!

SLUT PÅ KUNDER

som vanligt då...

Får drömma vidare om mina 3 hus, mark, bil, moppe, renovering och det andra...


PEPP PEPP PEPP

Idag är stämningen på topp, nytt system har införts och det fungerar förvånansvärt bra! Jag är så himla kreativ ibland. Idag var vi till Macro och handlade kokosmjölk och vitlök och chicken nuggets. Nuggetsarna satt riktigt fint i kistan. Det var typ dom godaste jag har provat. Gjorde en egen sås till också som vart sjukt god, kallar den för "happy sauce" haha!
Har kört igång med ett såkallat internet förbud under arbetsdagarna förutom på lunchen då jag inte riktigt kan hantera internet medans jag jobbar. Jag fastnar aldeles för mkt och det försämrar min försäljning väldigt mkt. Så inläggen kommer komma lunch tid (svensk tid) hedan efter om det inte kommer nåt på morgonen.

Nu är lurren slut om 3 minuter så nu ska jag jobba!

Puss och Kram!

SPELGALNA THAI

Här kommer en liten video från Galoppen, sänk ljudet för man blir halv döv.


Så nu har jag ju video bloggat lite idag också, visst är jag duktig?!

PUUUUUUUUUUSS

Uppdatering

Så nu har jag lagt in bilder på kapplöpningen i tidigare inlägget. Känsliga läsare varnas för det är en död råtta  på en bild, vet faktiskt inte varför jag la in den kom på mig själv nu att jag är ganska äcklig men ni tycker om mig ändå hoppas jag!

Puss

Bildregn från trädtoppsrestaurang kvällen



Peter och den underbara ägaren

Tequila

Peter var inte snabbare han tjuvstartade!

Bordet på trädets topp

Lite utsikt

Vattenfall

Schnyggo

Den rätte för Rosing

Helt seriöst så har jag verkligen tyckt synd om Linda Rosing för hur folk beter sig mot henne i bland annat hennes blogg. Men det här var droppen HON FÅR FAN SKYLLA SIG SJÄLV! I hennes nya show som just avslutades, en dejting serie "Den rätte för Rosing" valde hon nu rätt "man" för henne men lyssna nu på det här rätt "man" var HUGO 19. Men hur kan hon tro att hon ska bli tagen för seriös när hon gör så idiotiska saker hela tiden? Men hur gammal är hennes son? Typ 13-14 jag vet inte och hon väljer HUGO 19. Sen säger hon också en härlig kommentar, det ska bli skönt att programmet är över, man vänjer sig aldrig att se sig själv på TV. Det är väl allt hon gör eller försöker göra att vara i rampljuset eller har jag fel??'

Dom borde starta ett program som heter "ORKA MED LINDA ROSING" istället!

CARREFOUR

Idag 1 April öppnade Carrefour ett complex här i Udonthani. Mycket efterlängtat och trevligt. Jag hoppades innerst inne att det skulle finnas ett Mc Donalds men tji fick jag dom öppnade ett till KFC. I Oktober sägs det att UD Center ska bli klart och då får vi vårt första Macidii det ska bli gott saknar donken lite nu, men inte alltför mkt.

Jag hittade så mycket saker som jag saknat idag vart så otroligt glad. Men det är ju alltid så att har man nånting så blir man inte lika sugen. Vi hittade Äppelmos, rödbetor (som svenska på burk), bearnaise sås, Indiska kryddor, Creme fraich (som jag har saknat EXTREMT mycket), feta ost, alla möjliga olika taco tillbehör från old el paso, vienerbröd, grovt nybakat bröd, fefferoni, gurk på burk, och till och med wasas knäckebröd! Ja you name it allt fanns i princip hittade till och med inlaggda soltorkade tomater och kronärtskocka som jag har letat så mycket efter. Lyckan är sann!

Efter Carrefour så åkte vi hem och tog oss ett litet powenap och nu är det bara till å jobba.

Hoppas ni alla får en underbar dag, här skiner solen och det är varmt och skönt.

Är det nån som har hittat nåt kul April skämt än? Jag har bla hittat ett om att Thaksin är tillbaka i Thailand inte så troligt kanske haha! Sen hittade jag ett till om att Walking street i Pattaya skulle stänas ner efter songkran eftersom dom hade haft för långa öppet tider! Inte heller så troligt eftersom poliserna blir rika på Walking street. Jag lurade P att han fick tillbaka 19000 på skatten han vart inte så glad på mig hahahah!

Puss

RSS 2.0