I'm back

Nu är jag tillbaka. Det vart en internet fri helg med mkt natur, sprit och allt serverat. Ibland är det skönt att bli lite bortskämd. Tongs fru tog så bra hand om oss så..

Känns som att jag har så mkt att skriva så jag inte vet vart jag ska börja antar att jag får ta det i olika delar haha.

Började med att vi kom 2 timmar försent för att vi va ute dagen innan med Sophon vi va ute i Udon (storstan) och det gick jävligt blött till. Vi däckade på hans hotell rum vid 6 snåret. Lagom sliten så åkte vi och hämtade moppen, upp med den på flaket för att sedan träffa Tong väntandes i Nong A. Vi duschade och packade snabbt och sen gav oss iväg.

När vi kom hem till Tong så gjorde May mat till ossoch sen åkte Whiskeyn fram direkt. Hela grann kvarteret satt och väntade på att vi skulle komma så det vart brakfest á la Thai direkt. Lao Kao blev man pigg av och sen va vi igång igen. Eller inte Peter han va så jävla bakfull så han va tvungen att sova. Jag satt kvar starkare än nånsin... Hahah!


Tong är så rolig när han ska förklara saker.

Tong: May (hans fru) eat shit...
Jag: What??
Tong: Yes May eat cow shit, she loves shit.
Jag: I wouldnt wanna kiss her then if i were you...


Hahahaha... tillslut så kom vi fram till att May går och letar gammalt ko skit för att dom godaste insekterna flyttar in i bajset efter att det har torkat. Sen gräver hon som sagt upp dom här skalbaggarna och steker dom och äter som godis. Fräscht, nej kanske inte men det är iaf mkt proteiner... hhahaha! fyyy... Jag vart tvungen att prova, för har man inte provat så vet man inte... det smakade mest soja och jag va full som ett ägg när jag prova annars hade jag nog inte vågat och säkerligen spytt

image30



Dagen efter så skulle vi åka upp till nåt zoo i bergen men det va stängt så vi åkte till en jätte vacker dam ist. Vägen dit va så otroligt vacker så man tappa nästan hakan. Vi va över molnen och omringade av berg. Svalt och skönt var det också så vi passade på att köpa in en flaska Brandy och tog oss ett glas. Tongs kompis Pon va med också han pratar jätte bra engelska så det va trevligt att ha med en translator för en gångs skull hahah... annars kan det bli ganska mkt gäster med gester, men det är ju också sjuukt kul för det blir mkt skratt!

image28

Vaknade även denna morgon med att May hade gjort värsta mackan. ägg, skinka, å massa grönsaker massa mums! Sen berättade Tong att det va massa personer som hade väntat jätte länge på att vi skulle komma så vi va tvungna att träffa maffian i byn. Klockan va väl sisådär 12 på förmiddagen och vi knatade några hus bort. Där satt 20 personer och var jätte exhalterade över att se oss. Då kom Lao Kaoen fram igen och det var bara att vara artig och ta emot. 15 minuter senare satt man där och pratade Thai Engelska och var full som en kastrul igen. hahah...

Vi har vart och kollat på massa fina land, är sugen på att köpa billigt och sjukt vackert men jag kommer nog inte att bygga mitt hus där... vill va nära mina nära och kära här, blir åka och hälsa på ofta ist. Kanske köpa några rai och plantera lite eucalyptus träd?! Vem vet kanske finns en liten bonde inom mig iallafall...

Skriver mer sen, örkar inte mer nu...

Mc Thai...

Sophon: - Do you want me to bring anything from Pattaya?
Liing:- I don't know let me ask Peter.
Sophon :-Okey.
Liing:- uhm yeah can you bring 2 Big Mac?
Sophon:- What's Big Mac?
Liing:- A burger from Mc Donalds.

Hahahahha... Smarta människor som ber ens vän ta med 2 Big Mac på en 11 Timmars bussresa, frågan är hade vi på riktigt velat äta dom om han hade tagit med dom? Groooooows!

Dagen igår var fruktansvärt slö, så där slö så jag skäms! Idag ska jag in till "stor stan" och handla lite och byta en jävla vattenkokare som höll i 2 jävla veckor. Sen att jag är klantigast i världen och såklart inte har kvar kvittot. Jaaaaaa! Braaaa Sara! Jag heter Sara för er som inte visste. Kommer bli kul och se hur vi ska lösa det här ett vredesutbrott kanske?! det brukar lösa det mesta när man ska lämna tillbaka utan kvitto.

Men nu vet jag ju iaf och har lärt mig att jag ska ALLTID spara alla kvitton!

Åååååå snart är det EM och det kommer verkligen knulla mina ögon massa veckor! ÄLSKAR FOTBOLL! Att det sen är mitt rike som spelar gör ju saken ännu mer underbar. Vi ska iaf ha fotbolls kväll här.. Jag, Petta, Tong, Hua å Sophon kanske Phia.. En låda öl och lite Regency White sen lär det bli utgång, eller inte för matcherna börjar ju typ kl 2 här en börjar 23:00 och en börjar 01:00 tror jag kommer inte riktigt ihåg...

Innan vi åker hem ska vi köpa en häst till Tong, vi har bestämt oss för det. Han vill ha en liten skettandsponny men kommer aldrig i sitt långa liv kunna köpa en så we'll do it aiiiight! Tong får rida, Tong kommer bli glad... Ombytta roller för han å frugan, haha.

Näe nu ska jag duscha.

c u don't wanna be u!

TV

Pong & Tung var här nyss och installerade en ny tv antenn. Vändigt avancerad som vi fick tv kontroll till. Kändes high tech. Så skönt att bara kunna sätta på tv:n och zappa även fast man inte förstår allt dom säger.

Nu ska vi snart till Torsdags marknaden och handla lite allt möjligt. Vi ska äta en grillad fisk och nudlar och sallad till middag. Ska kolla efter surf shorts och nån t-shirt på marknaden också.

Finns massa fina saker.

Imorse åt jag en kai asai cheese till frukost ost omelett mm jätte gott!

Nu ska jag få fart i Peter. Han är lat idag. Tack för alla fina svar och erbjudanden till Peter men han väljer att hälsa genom mig att han inte längre är så sugen på sex daten utan är mer intresserad av ett giftemål. Det där med engångs tillfällen är ABSOLUT INTE något för honom...

Hej Hopp Gummi Snopp!


ALL ÄRA TILL CHELSEA!

Kom hem från Sune klockan halv sex i morse är lite trött idag när jag vaknade klockan halv 10. Man U vann på straffar igår vilket jag INTE tycker att dom var värda. Men förlängning och straffar kan ju inte göra en final mer spännande och nagelbitande. Matchen i sin helhet var grym, as högt tempo och tufft spel precis som det ska va!

Nu vet jag en som är glad iaf, Tong är nog överlycklig att Terry missade straffen och att sen Anelka som inte verkar ha tränat på att lägga straffar sen mellanstadiet lägger årets sämsta straff måste han ju ha sprudlat glädje av. Van Der Saar gör en tur räddning och Chelsea förlorar. Saken är den att jag varken håller på Man U eller Chelsea men jag tycker att Chelsea spelade bättre och tycker att dom var värda seger. Bara kolla på skott statistiken Chelsea hade 24 skott mot Man U:s 12 (kommer inte exakt ihåg) men det var överlägset från Chelseas sida iaf.

Man är ingen lärka idag direkt men ska försöka gå ut på en promenad så man vaknar till sen blir det frukost hos Tung.

Sophon ringde mig imorse han är i Pattaya och fixar med sitt bankomat kort, han är så himla gullig och frågade om han skulle köpa med sig något till mig och Peter. Sötnosen! Vi ska åka å käka hos honom imorgon, ska bli mysigt!

Annars igår så somnade jag under filmen vi såg med Sune (bridge over river kwai 2) det var nog tur för annars hade jag inte orkat se matchen. Idag ska Peter hjälpa Sune att ta ner 3 jackfruits från ett träd, dom väger typ 8 kg styck så Sune klarar inte det med en arm.

Allt rullar på och bitar faller på plats, livet är underbart!

Ha en trevlig dag!

image27

JAG ÄLSKAR MAMMA!

Ni ska veta att det finns ingen mor på denna jord som är bättre än min mamma! När jag är ifrån min mamma så här länge så saknar jag henne så det gör ont. När jag ringer henne och får hennes röst så får det mig att bli varm i hela kroppen och jag känner mig trygg och älskad. Finns nog ingen större mammagris än mig. haha!
Iallafall det jag vill säga är att JAG ÄLSKAR DIG MAMMA och jag är så stolt över dig, att du finns i mitt liv gör mitt liv komplett. Vill bara att du ska komma hit och se allt som jag ser. Saknar dig!

Sune kom hit idag, han var lite besviken på att vi inte kom igår och kollade på bridge over river kwai 2 men vi gengälde det med att åka till han ikväll och kolla på den och så ska vi kolla på champions league finalen Chelsea- Man U. Kommer bli sjukt kul, vi har köpt 3 Öl och jodnötter, man måste festa till det lite ibland (vilket vi gör ganska ofta) haha! matchen börjar 01:30 så jag kommer nog att vara ganska trött imorgon men det kommer det vara värt.

Annars idag har vi jobbat och jo juste! Jag och peter kom på en ny aktivitet/tidsfördiv, vi har hål i vår mur så vi plockade ner massa frukter från träden och såg vem som träffade hålen flest gånger. Jag (såklart) vann 2 av 3 matcher, men Peter va grym sista matchen. Sen började vi köra lite med moving targets (hundarna) men kom på ganska snabbt att det var väldigt elakt och INTE OKEJ! Vi tog oss till vettet och slutade. Vi slutade när Pompe fick ett kött sår och började blöda så vi fick åka till veterinären... NÄÄÄÄÄE!!! NU SKOJADE JAG BARA JAG ÄR INGEN DJURPLÅGARE::: JAG ÄR EN DJURÄLSKARE! Tråkigt skämt!

Vi har också konstaterat att Pompe är vääärldens lataste hund, har aldrig sett en hund som ligger ner och äter förut.

Nu ska jobbas lite té.

Peter vill ha en sex date så är det nån som är villig för en liten peng så maila gärna en kommentar med plats och nummer så kirrar vi det. Dagens Erbjudande är 50 kr för 4 minuter. Pretty good tim lön! Kör ladies!  Här kommer även en bild på vad mamasan har att erbjuda.image26
läcker, inte sant?! Peter i sitt ESS ,touché baby.




Hejsvejs!

Vad är stress?!

När jag är här i Nong A så har jag inte kännt stress en enda sekund sen jag kom. Känns så underbart att slippa rullstrapps stressen och trägsel osv. Här kan jag bara va mig själv, gå på min morgonpromenad i lugn och ro, åka vart jag vill och göra vad jag vill. Tills klockan 14 iaf för då börjar jag jobba... då drar dom svenska samtalen igång och det blir tryck i huset.

Nu ska jag åka och äta en god frukost och sen är det bara börja sälja. :)

image25

Är så glad att jag är här och så tacksam!

I helgen kommer jag förmodligen att köpa en ny gym maskin. Ska träna lite sista månaden tänkte jag. hehe! siktar på beach säsong 2009. Eller snarare 2029! hahaha!

Uppdaterar mer senare.

Tjingeling!

MORMOR ÄR VÄRLDENS BÄSTA!

Pratade med mormor idag och gud va jag saknar henne, hon är verkligen bäst i hela världen. Slår vad om att hon kommer ha nykokt knäck kola när jag kommer hem och lax mackor är redan garanterat ;) haha! hon är så söt när hon ska lägga på tar det längre tid än när man pratar, men vet att när man säger hej så är det dags att börja avsluta på en gång å tänka på refrengen. Älskar mormor över allt annat!

Idag kom den sötaste hunden hem till oss på en visit. Kao heter hon (vit) hon har blivit påkörd av en bil 2 gånger och fått opererat in stål ben. Hon kan fortfarande gå och springa och jag har aldrig mött en gladare hund. När hon ser oss blir hon så glad och exhalterad så hon böjer lite på rumpan och då kan sötnosen inte hålla tätt så hon kissar på sig. lir bara några droppar men själva grejen är ju hur söt som hellst man kan ju inte bli irriterad på en sån sak! Hahaha...

Pompe har fullt upp att jaga inseker. Det är julafton för honom.

Idag har vi varit och fixat till små justeringar på moppen vi svetsade fast ena fotpinnen och kirrade baklyset. Trodde att det skulle kosta typ 80 baht men ICKE! 20 baht kostade det... (=4 kr) löjligt nästan! och nu förstår jag verkligen varför motorcykel killen säger samma sak varje gång vi kommer dit. Jag: - sabaii dii mai? (hur mår du?) -mai sabaii (mår inte bra), no money... Han vart väl lite van att spendera när han nyligen vann sina 48000 baht på lotteri. Nu finns inget kvar, bittert! Han är en sjukt skön snubbe. Han hade inte grejerna till att laga vår hastighetsmästare och det ligger en Motorcykel shop näst intill hans, men jag har inte hjärta att gå dit och fråga dom.. haha vek?? JA!

Nu ska jag sova så jag har massa energi imorgon!

Over & Out

Countdown

Usch! Imorgon är det verkligen exakt en månad kvar tills jag åker hem! tiden har gått så otroligt fort och mycket har hänt på vägen. Älskar att ha många bollar i luften och det är precis vad jag har nu, massa olika planer och mycket nytt som kommer hända.

Ser verkligen fram emot lördag och Chayaphum. Awesome!

Nu ska jag ta mig en morgon promenad och sen moppen till Sune och kolla på film. Perfekt film väder idag. Svalt, och molnigt. Imorse vaknade jag inte av solstrålarna jag vaknade av vovven som pussade på mig i 15 minuter. Han är ju för gullig.

Det positiva med att komma hem kommer ju bli alla vänner och famílj och att få befinna sig i mammas famn! Svenska sommaren är underbar så det kommer bli klockrent att komma hem ändå även fast jag kanske hellre är kvar här. Men jag kommer ju snart tillbaka.


puss å kram alla glada!image23
Pompster goes muslim.

Godnatt & Sovgott

Nu ska vi släcka lyset utanför som har lockat HUNDRATALS (utan överdrift ni som vart i Thailand under oväder vet) flygmyror. Hoppas dom inte kommer in gillar dom inte riktigt men det är ju mat i magen till Tokarna och alla andra sorters ödlor här. Dom lär ju bli hur mätta som hellst nu, dröm läge!

Lånade Repmånad har inte sett den hoppas att den är bra, älskar Svenska geek filmer och Stig-Helmer så jag kommer nog säkerligen tycka att den är bra när Lasse Åberg är dem i den.

Imorgon ska vi hem till Sune viar lovat honom att vi ska titta på Bridge over river kwai 2 med honom. Han var bomb säker på att den var bättre en var 1:an var vilket jag betvivlar men ska bli kul att umgås lite med honom.

Den 21 Maj exakt en månad kvar tills vi kommer hem, ska vi titta på Champions League finalen hos sune. Den börjar halv ett på natten, det ska bli gött med ett par kalla och lite fotboll. Saknar fotbollen jätte mkt, finns tyvärr inget dam lag här i Udon och herrarna vill jag ju inte förnedra ;)

Godnatt alla rara & underbara!

image22
Det är inte sånna här det här är en gräshoppa antar jag men flygmyrorna är i samma storlek.

EN BRILLIANT IDÈ

Jag och Peter satt just och bollade lite ideér om hur man kan få med så mkt packning som möjligt från Sverige till Thailand när vi åker tillbaka i September. Det som diskutterades mest var hantlar och skivstänger. Peter kom på den brillianta ideén att vi skulle ta 2 hantlar på 14 kg st i fickorna på jackan. Inte nog med att vi har 40 kg i resväskorna och 20 kg i handbagage vi ska också ha 30 kg i jackan! BRA IDÈ!!! tänk er själva och föreställ er detta... 2 stolpskott som står vid pass kontrollen. går igenom detektorerna, detektorerna börjar pipa, pipa högt som fan. Tull grabbarna säger: -TÖM FICKORNA... Peter tömmer 3 kg lösviktsgodis, lite pulvermos, en jätte burk gröna oliver och slutligen 2 hantlar på totalt 28 kg! HAHAHHAHAHAH! Antingen skulle dom tycka att vi var dom roligaste människorna i hela världen eller så skulle dom tycka att vi var dom mest dumma jävla människorna dom sett i deras långa liv. Förmodligen det sistnämnda. Jag tyckte iallafall att det var det roligaste vi diskutterat på länge och jag är så lyckligt lottat att jag har Peter som min bästa vän.

image20

Då lyder frågan: är jag och Peter dom snålaste i hela världen som inte kan köpa hantlar i Thailand för 240 kr eller är vi bara ekonomiskt lagda som tänker på dom smartaste sätten att frakta våra älskade saker från vårt älskade land?

Sen ska jag tillägga att vi är nog bland dom ända i världshistorien som släpar hem 2 soffor & ett soffbord på en sl buss mellan Uppsala och Norrtälje för att vi inte orkade vänta 1 vecka på att IKEA skulle frakta sakerna. IVRIGA?! neeej bara glada över våra köp. Gott folk.. Ingenting är omöjligt det har jag lärt mig efter mina 8 år med Peter.

PS! Vi kommer inte frakta vikterna vi prioriterar 27 kg extra oliver istället.

O&O

MR REGENCY WHITE

När man talar om trollen... Blev så hiiimla glad när telefonen ringde och det var ingen mindre än Tong. Tong är den snällaste och underbaraste människan på denna jord. Vill ingen/inget ont och tänker aldrig på sig själv.

Tong är väldigt blyg och ringer hellst när han har fått i sig ett par glas Regency white (Lao Kao = Thailändsk ris sprit). Medans han dricker dom kan han som han säger "downloada" sin Engelska så den är utmärkt. Haha! Det roliga med det hela är att han går runt med ett Usb minne runt halsen och påstår att Engelskan laddas från den till hans huvud! HAHAHAH! Han är inte galen. Han är en ptroligt begåvad konstnär som har pluggat konst i 7 år snart. Han är almänbildad och har ett minne som få! Denna gång var det dock inte att han saknade oss och att han behövde oss utan det handlade om mark som han vill att vi ska köpa. Tong har promt gett sig in på att hitta vår dröm tomt i Chayaphum, det är där han bor för tillfället. Han vill att vi ska bo så nära honom som möjligt så att han kan komma å hälsa på oss i vårt hus varje dag. Nu blir det bara på helgerna när han går i skolan i Udon. Han är så söööööt!

Nu hade han hittat en tomt nära en damm och med massa berg "follest" som han uttryckte sig.. ;) och han har kollat på massa olika men den här marken låg nära hans hus. Han har också lovat att hans fru ska göra sandwiches åt oss varje dag, hans fru måste va överlycklig. Det ska va kyckling, ägg och sallad, tomat och på baguette givetvis. hahaha! iallafall så ska vi åka med honom till Chayaphum på Lördag och stanna tills på Måndag, och han vart helt lyrisk och överlycklig över detta. Vår kärlek till varann är ömsesidig (Peters min och Tongs alltså) Så på Lördag bär det av. Här ska ätas mackor.dubbel mackor... HAHAHHAH!

Vi skulle egentligen ha åkt i lördags men eftersom att det finns en IDIOT som inte skickar på mina pengar så kunde vi inte åka pga penga brist!!! Men nu till helgen kommer vi åka vilket som!

Ska bli så kul att träffa alla andra som saknar en där också för vi saknar dom me!

Blir nog ingen boat tlipp on the liver denna gång vi kommer hålla oss på land :)

Uppdaterar nog lite senare igen. Har kanske blivit lite besatt av bloggande nu?! 

image19
Tong gillar Peter, Peter gillar Tong. 

En sak till...

Jag saknar vår bästa vän Tong jätte jätte mycket!
image16

Chayaphum Whiskey Maffia


Ban kong nong saeng

image14
Vägkorsning i kong nong saeng.

Bananer & Arne Hegerfors

Nu kom vi hem från Sune (människan Sune) som bjöd på fotbolls tabbar på dvd samt färska bananer direkt från träden. Det är så kul att höra på olika falanger ibland dom som bor här tror sig veta det mesta, men faktum är att många av dom inte vet ett skit om Thailand egentligen. Jag tror att dom vill så gärna tro så dom hittar på.

Detta gäller så klart inte alla. Men om man tillexempel frågar Sune vad det fina huset vid bensin macken kostade att bygga så kommer Sune mot all förmodan dra på med en summa på 2,5 milj - 3 milj. Frågar man sedan Bosse som inte har pratat med Sune om det så kostar det garanterat 1 Milj att bygga. Frågar jag senare Killen på macken som äger huset så konstaterar han att det kostar 1,2 milj inkl mark. Jag litar inte på nån falang när det gäller att fråga om regler och priser för sanningen är att dom flesta vet inte som sagt!
Peter sa just en jäkligt kul sak som stämmer snuskigt bra. -Jag har aldrig hört en falang svara "jag vet inte" så sant så sant.

Näe nu ska jag jobba. Hoppas att alla får en trevlig dag på jobbet eller vad ni nu gör idag.

Arrividerci (stavning)

Morgon Promenad

Ännu en härlig morgon med solstrålarna som väckarklocka. Gick upp och tog en cigarett på balkongen med Peter. Sen gick vi ut på en morgonpromenad på en timme. Underbart. Gick runt stora sjön och sen tillbaka. Pompe och adoptiv hunden mickey (Pompes bästa kompis) följde så klart med.
image15


Nu kom vi hem och nu ska vi ta en dusch och sen åka och äta hos Tung för att sedan åka en sväng till kong nong saeng och besöka apan Jacob och Sune.image13
 Jacob, Pompe & Sune gillar att leka med varann.

Sen ska det jobbas idag för hela slanten.

Hej hopp!

Tung's restaurang

image12

Peter, Pompe & Tung utanför resturangen.

Maaaaat!

Vi va just på Tung's restaurang och åt. Jag åt en Gai Ra Prick (kyckling). MUMS FILLIBABBA hör man Tung säga. Det lärde vi honom för ett tag sen, han har bra minne den mannen! De flesta Svenska orden lär han sig själv. Älskar att han engagerar sig och lär sig lite för vår skull, och hans egen förstås. Han kan komma med rätt underliga ord ibland. typ "bortgång" "tuffing" och "angenämt" är några exempel. Haha! sen kallar han oss ynglingar och han kallar sig själv gamling. Kul kille.

Nu ska jag nog jobba lite och ta igen Fredagens latheter. Blir kanske inte rik på det idag men det klirrar lite i kassan iallafall. Sen ska det faktiskt bli kul också. Jag gillar mitt jobb!

Hoppas ni får en fin Söndag!

CIAO!


POMPSTER

image11
ser han inte lite gay ut?! hahahaa!

hund snopp i ansiktet.

Änglagård andra sommaren är vad jag har spenderat morgonen åt. Jag känner mig hängig och krasslig i halsen. Tycker synd om mig själv, har vart sjuk i en månad nu typ. Men det går nog över snart.

Så mysigt att ligga nerbäddad å älsklings vovven kommer och kryper ner och lägger sin tass i min hand! aaaw! Han är jätte blöt nu för han har vart och busat i vår fontän. Hahaha! älskar den lilla gulleplutten.

Imorse vaknade peter av att Pompster stog över hans ansikte och tryckte sin snopp i hans ansikte. Vår hund är tydligen bög. Kanske ska ta med han på Europride i år finns säkert massa hundar från hela Europa som han kan gotta sig med. Hahahah! Peter vart iallafall inte så nöjd med incidenten. Jag tyckte det var dagens roligaste!

Peter städar jag latar mig. Skyller på att jag känner mig dålig idag!

Tjingeling!


Godmorgon

Gomorron, Gomorron, Gomorron.

Vaknade av en herrans massa soltrålar i mitt ansikte imorse. Även fast det va tok varmt så blir man ju så glad. Idag ska jag nog åka och bada tror jag minsann.

Jag saknar min mamma, mormor, syster, bror och min pappa jätte mkt! ska nog ta och ringa dom alla idag.

Blir så irriterad på Thailändska kvalitén på vissa saker. Vi köpte en vattekokare det gick sönder efter nån månad. Då köpte vi en ny vattenkokare som var betydligt mkt dyrare. Dubbla priset, den gick så klart sönder också... Efter 3 dagar!!! det är inte okej! man har ju lärt sig att man inte ska köpa det billigaste även fast man är sugen men när man köper halv dyra saker och dom håller i 3 dagar så är det ju nåt skumt med det hela.

Nog klagat idag är en underbar dag och nu vaknade Peter!

puss o kram vi ses på stan

i'm singing in the rain

image9

Verkar som att vädergudarna firar Song Kran idag...

Hej å hå va det börja regna nu... fast jag älskar när det smattrar på taket det ger mig ro. Speciellt en bakfull dag som denna. Det vart rätt blött igår sjukt kul hade vi. Sophon är så snäll jämt bjuder på mat och små snacks! älskar hans crabsticks med hans wasabi sås. MUMS!

Idag var vi och tittade på land som vi ska bygga vårt fina hus på. Vi har kollat runt lite överallt och blivit erbjudna olika priser både skam priser och bra erbjudanden. Men idag tog priset! VÄRLDENS FINASTE tomt. Sophon känner oss han vet precis hur vi vill ha det och det fick vi! Marken var omringad av höga berg (precis som jag vill ha det) gröna ängar och vackra palmer. Jag vill jätte gärna ha en sjö nära mig och dra på trissor det fanns här med. 3 minuter ifrån den tomt biten vi tittade på. En av dom finaste sjöarna jag har sett här inom den här provincen (har ju förstås inte sett alla) men av dom jag sett. Den var lagom stor och hade med mysig grön ö på ena sidan med fina träd. Den hade tom en strand kant vilket är helt perfekt! Jag är så himla glad för det här var det bästa jag har sett! sjukt billig kommer vi få det också. Tror att vi kommer få en rai för 50000 baht (10000 kr). För er som inte vet så är en rai ca 1600 kvadrat meter. Känns som att jag verkligen har allt i mitt liv som jag vill ha. Alla bitar faller på plats.

Sen Åkte vi till Tungs restaurang och åt mat och satt och små tjötade lite med Gunnar och Göte. Så kul att höra lite skvaller ibland. Vi pratade om allt ifrån orensat ris till Lars-Göran som har blåst 200 Thai på flera miljoner baht och är efterlyst av Thailändska polisen nu. Så konstigt att man har lärt känna en person som visar sig vara värsta bedragaren. Man har ju hört talas om Thailändskor som försöker ta hus ifrån faranger men det är inte så ofta man hör om faranger som bedrar Thai.

Sen har dagen mest beståt av vila och tittat på Änglagård också det får inte glömmas...

Idag fyller min underbara stora syster år också! Grattis älskling! Så kul att prata med dig då släpper saknaden lite iaf :)

Jag får ju bittert ångra allt hat jag la mot Finland inatt... Fan att Sverige åkte ut! Men jag kan gotta mig med att dom åkte ut senare än Finnarna iallafall! "Somliga straffar gud med detsamma" Hahahah...

O&O

RYSSLAND - FINLAND 4-0 I <3 RUSSIA

FYLLEBLOGG...

Gud vilken hängiven bloggerska jag är these days... guess who's back? back again... guess who's back guess who's back guess who's back guess who's back... more cocky than EVAAAAAH! hheehhe... en nubbe hör jag skrika... fan jag kan ju inte säga mer än?? ja okej da.. fan så hiiiiimla nödvändigt med en nubbe innan man ska gå å dova klockan tie i fyra en Fredags natt/morgon.. hmmm... smart drag pullan!

Ikväll var den trevligaste och roligaste kvällen på så sjuuukt länge. Mr casanova va på toppen humör och Mr kOOOOOOdningar (Petta) va på ännu bättre humör! fan låtsas sushi (sussi) å Sang Som mmm kan det pli pätträ?

När man kommer hem så glädjs man av det bästa beskedet NÅNSIN!!!!! FINNARNA HAR FÖRLORAAAAAAAAAAAAAAAT!!! HÖHHÖHÖHÖHÖÖÖÖ!!!! Jag blir varm och glad i heeela kroppen när Finland förlorar och misslyckas kraftigt i Ishockey! Det är bara att fira imorgon!!! Bye Bye Back to Soumeksi era jävla tattare! Skaffa is och skridskor istället för grusplaner och rolerbalades till nästa VM så ska ni se att det går bättre!

 Syskon/grann/Lillebror Kärlek - Jag vet inte??? men en sak vet jag... JAG ÄLSKAAAAR NÄR FINLAND FÖRLORAR... Hahahaha.. När Finland förlorar spelar det ingen roll om vi åker ur i grupp spelet bara vi åker ut efter dom så är det VM GULD för mig... pusu ja hali rakas! Onkosola Vai Voja??? KOM DAAAAAA.. ;) Näe skämt å sido.. (större delen var sanning) men Godnatt slut på fylletjatet! (skiter i om det är damkronorna på bilden dom är ändå bättre än Finlands herrar.).. HAHAHAHHAH KIITOS SOUMI!                                                                                     image6

minne rakasta sinua!
Heipa!

Nu ringde Sophon...

Nu ska vi till Sophons restaurang och äta och dricka lite på krita hahah... Kanske skriver mer om vad som hände där imorn. Han har ju bytt ut hela sin personal så det kan nog hända en del kul!

Som ni ser på bilden här nedan den med oss på mopparna, så har min lillasyster vart på besök för en tid sedan mer berättelser om det kommer i helgen eller nästa vecka.

Nu är det bråttom Sophon är törstig. Måste skynda oss så vi inte missar när han blir för full och klär av sig naken hahah!

Nightie fellas!image5

SUPA NEEEEJ FÖR DET ÄR VAAAAAL!

image4Ojojoj, nu blev det många inlägg på en och samma dag antar att jag kompenserar det för en hel månad då jag inte har skrivit. Jag va bara tvungen att skriva om detta.

Jag, Peter satt hemma och gjorde absolut ingenting, sen ringer telefonen och det är vår bästa vän Tong som är dyng full i nån by som ringde. Han bli alltid så kärleksfull när han har druckit och berättade prompt att "ineed you" "come on" osv typ dom ända engelska orden han kan förutom fuck you.

Iallafall så ställer vi mer än gärna för vår vän och han skulle förklara vägen till en by som heter Npng saeng. Då ska ni veta att det finns 2 byar som heter Nong Saeng som ligger i närheten och vi har aldrig varit där. Tillslut fick vi en karta uppritad av vår Thai Pappa Tung som visste exakt vart vi skulle.

Vi tar vår fina Smash och puttrar på och hittar galant dit. När vi kom till Nong Saeng så kom Tongs Tongs kompis "bybocken" och hämtade oss efter att vi virrat runt lite grann i byn och letat efter huset som han var i. När vi kommer dit ligger Tong däckad på en halm matta och detta är inom loppet av 30 minuter. Men Tong är en strong man och tog sig en redig grogg och var på fötterna inom kort. Det kom grannar och vänner och vi drack, sjöng och skrattade inpå små timmarna. Grannarna bjöd på Thailändsk ris sprit (Lao Kao) som är rätt äckligt men jäääävligt tufft att dricka. och livet var underbart helt enkelt!

Sara och Peter vart fulla inte lika fulla som Tong var tidigare men på lyset vart vi allt. Alltid när man blir det så ska man ju alltid envisas att gå ut på disco osv. Så vi åker in 45km till Udonthani och sitter och sjunger Djurgårds ramsor hela vägen in och Tongs 2 kompisar som ALDRIG i sitt 40 åriga liv har vart ute i Udon sitter och skrattar ihjäl sig och bjuder in oss på middag dagen efter denna. Vi kommer in till Udon och allt är praktiskt taget mörkt. Alla restauranger osm man VET är öppet på kvällar är stängda och alla ställen som man går ut på är stängda... detta pga att det var Thailändskt val dagen efter. HELVETEEEEE... tänker vi! Vi åker iaf till en svart klubb som vi alltid går på när allt annat stänger som heter Boxip och dom har till och med stängt. Vi mutar till oss en flaska Whiskey efter mkt tjat och skratt. 300 baht (=60 kr) Okej då! Vi går till ett hotell som heter Ton Koon som ligger mitt emot och dom hade öppet :) det är dock inget disco utan ett karaoke ställe. Stackars Thai säger jag bara. Vi fulla och tyckte säkerligen att vi lät som Whitney Houston (innan hon knarka sönder sin röst) beställde låt på låt. Tillslut avslutniongs vis så rockade jag loss till Aerosmith's "I don't wanna miss a thing" då fick dom nog och skulle plötsligt stänga stället. Hahahahha... Trots val hade vi iallafall en sjukt kul kväll i goda vänners lag!

Men så sjukt mysigt att bara sitta och softa med ett par härliga gubbar i byarna och bara vara! Jag älskar det här med Nong Wusua att bara vara sig själv för en stund. Livet är som en Norrlands Guld!

O&O

GRÖNA HÄNDER!

En ganska kul eller tragisk grej kan ni se på bilden nedan. Våra fina ren växter som står vid ingången till vårt hus, dom skulle pryda vår ingång så vackert. Den ena renen klarade sig i ca 1,5 vecka vi är verkligen experter inom det gröna området. Den andra är fortfarande i livet men börjar gulna lite, så idag har vi vattnat den 2 gånger och hoppas att den ska må bra inom snar framtid.

Keep on rockin in the green world!

Designen får vänta (för jag vet fan inte hur man gör)

image3Ja men idag har ju varit en dag då det har hänt extremt mkt i mitt liv... Jag har hängt upp vår nya hängmatta på balkongen. Vi mätte nogrant så att vi fick bästa bergs utsikten. Sen har vi varit och ätit mat, tvättat (jag tycker att det är otroooligt kul att tvätta i vår nya tvättmaskin ärligt alltså). Jag skulle vilja tvätta minst 3 ggr om dagen tyvärr har vi inte tvätt så att det räcker. oh där kom en affärs idé upp.. starta ett tvätteri. Gud va kul att tvätta folks skitiga ner bajsade kläder VERKLIGEN, 20 baht kilot! eller inte det får duga med mina egna helt enkelt.

Ja sen i Tisdags så har jag styrt upp mitt liv på riktigt. Inte bara i 2 dagar, den här gången utan verkligen på riktigt. Det innebär att jag ska sluta va så in i helvete lat. Sluta sova bort hela dagarna och gå morgon promenader för att bli pigg istället för att spendera 1 timme framför datorn och tro att jag ska bli pigg av det. Jag har skött mig otroligt bra. Jag har gått varje morgon, utom i morse pga att min kära combo har fått Dengue feber (stakars liten!)och det är rätt tråkigt att gå själv samt att jag har tagit hand om honom.

Vi har lyckats skruva upp vår garderob som vi köpte för 3 månader sen idag, vilket resulterade i att ena väggen på garderoben har svällt så garderoben vart lite böjd men det är ju bara charmigt! Haha! Ja sen hängde vi in kläderna i garderoben. Efter det tvingade jag Peter (Krokodil Bernts son dags att avslöja hans namn nu) att hjälpa mig fixa till min blogg men iq 0 hajjade ungefär lika mkt som jag (vilket innebär att jag oxå har iq 0) och det är ju inte sant för båda vi är väääldigt smarta men vi bryr oss bara inte, att vara data nördar och tönta sig med kodningar och skit! (bitter på detta btw) iallafall Peter lovade mig att han skulle försöka fixa bloggen och mitt photoshop CS3 som håller på å fittar sig om jag lyssna ordentligt nu... KLIPPTE HANS TÅNAGLAR hahahahhaha... eftersom han är min bästa vän och jag tycker faktiskt inte att hans tånaglar är så äckliga så sa jag givetvis JA! frågan är hur länge han har tänkt på denna fråga och bara väntat på att få en hållhake på mig (min blogg). Och frågan är sen hur jävla sjuka i huvudet vi båda är?!

Sen har dagen mest ägnats åt lathet och lathet.
Nu ska jag ta mig i kragen och börja jobba har skolkat några timmar sisådär 7 timmar OJDA! (det va en av grejerna till uppstyrnigen av mitt liv som jag har missat) men jag tar igen det och kommer krossa nu jag vet det!

Sammanfattning: Extremt händelsefull dag!

Peace out fools

DÅLIG SKA BLI BRA!

Har vart jävligt dålig på att uppdatera och att skriva. Det ska bli ändring på det så fort jag får till den designen som jag vill ha. Är lite petig när det gäller sånt, om jag ändå ska ha en blogg vill jag ha den per-fe-kt!

O&O

RSS 2.0