Internet ligger nere

Det suger Internet är nere hemma sen i Fredags Tele 2 har 40-50 minuters telefon kö tid för att säga upp ett abonnemang, vart är världen på väg?!

Nu sitter jag hemma hos Kjelle vår tidigare granne och lånar lite trådlöst. Imorn kommer teknikerna tillbaka och fixar vårt internet ÄNTLIGEN! Hoppas allt kommer lösa sig då.

Boende i byarna har skitit sig och det gör mig ledsen i ögat hade sett fram emot det så himla mkt. Som sagt kan det bli lite missförstånd med Thai. När vi hade fått "klartecken" på att få sitta i skolan så menade thaisen att vi kunde låna deras trådlösa och sitta utomhus, det var inte riktigt vår plan. Så hejdå byarna och nu får vi bo kvar med psykopat grannarna. Vi ska kolla på ett hus med tomt och fin uteplats ett nybyggt hus imorn. Får se hur det ser ut. Det är en en plans villa med 3 rum och kök 2 toaletter tror det är fint men vi får se.

Samtliga gäster till MIN Julafton är bekräftade:

Bernt (Peters Pappa)
Kjelle Amon och Oskar
Tong May dön och daeng
Harry
Bosse Bungalow

Jag ska laga Jansson utan anjovis, Julskinka, "prins" korv, köttbullar, gravad lax och massa annat smaskens. Massa massa paket under granen, jag vet redan massa saker jag ska köpa till Peter.

Bokat i December hitills är

10/12 - Laos way and back

11/12 - Losos konsert med Tong och May

13/12 - Lucia firande

15/12 - Carabaos konsert med Sophon

24/12 - Jul Jul Strålande Jul

31/12 - Nyår u Udon

Längtar så himla mkt!

nej nu ska jag skälla ut tele2 sen åka och äta.

PS! Kjelle är världens bästa han kom hem fr Sverige nyligen och han tog med en haribo ask godis är mums och så fick vi apotekets glöggkryddor. Tack så mycket världens bästa Kjell!

Over and Out!


UD Plaza

Jag berättade tidigare om UD Plaza som ska öppnas nån km shopping. Jag filmade nästan allt idag när jag åkte till Nong Bua så får ni se på bygget och det som är klart. Sänk ljudet lite med tanke på att jag filmar från moppen.
Bilder kanske kommer någon annan dag. På Söndag eller Måndag kommer uppdatering från byarna.




Hej Svejs.

Äntligen Fredag

Nu har jag precis kommit tillbaka från en trevlig promenad, ätit frukost bestående av mina 2 ägg och kaffe. Ska duscha och göra mig iordning för jobb. Känner att det här kommer bli en bra dag. Här kommer lite morgon videos och lite bilder från soliga Udonthani. I helgen åker vi ut till Nong Wua so och chillar med boysen hoppas på Sophons grillade ribs och lite boll lir, tar iaf med mig utrustningen ut. Dvs benskydd och fotbollsskor.



Vitamin bomb bestående av "falang" apelsiner mini bananer och
Mangosteen. Färsk frukt är något jag borde uppskatta mer med Thai.



Det kinesiska templet vid Nong Bua Lake. På kvällarna är det stora
trädet upplyst med massa röda kinesiska lampor. Ser ut som en
Dröm. Jätte vackert.



Jag och Pompis min kompis.



Nong Bua Lake.



Peter vid en av de "kinesiska öarna" i parken.



Godmorgon hälsning och puss



Peter badade i vattenspridaren man behöver inte mkt för att ha kul!

Hoppas alla ni fina får en underbar helg!

PUSS PUSS

091127

Godmorgon gott folk.

Jag ska precis ut på en morgon prommis med Pompe ska bara vänta på att äggen ska koka klart. Blir nog lite snabb träning idag också medans jag jobbar blir faktiskt pigg av det. Nu ska jag avnjuta min kopp kaffe i solskenet på balkongen. Eller kanske i skuggan det är himla varmt idag faktiskt.

Hoppas ni alla får en tok bra dag!

ÄNTLIGEN FREDAG!

Fed up!

Irriterad, less & rastlös kan bero på att det är ju den veckan i månaden men massa små faktorer stämmer inte och jag vet inte hur jag ska lösa dom. Ibland känner jag bara att all luft går ur mig. Idag är en sådan dag.
Blä! Blä! Blä!

Wedding Crashers

För en tid sen så körde vi även funeral crash vilket var mindre roligt. Vi trodde det var en fet födelsedags fest för det lät så på Tong när han tjatade på att vi skulle komma på big big party. Visade sig att det var hans kompis mamma som gick bort. Det blev 2 begravningar den helgen Tungs och kompisens mamma. Så här gick det till på Tungs begravning. Om folk inte vill se hur det går till på begravningar så titta inte på youtube klippena det kommer visa sorgtåg och klipp från "festen". Själlv väljer jag att inte kolla på dom just för att jag fortfarande är känslig över Tung, men jag vill ändå visa er hur det går till på Thailändska begravningar och bröllop.







För ca 2 veckor sen crashade vi ett bröllop också med Tong det var trevligare än begravningen här kommer lite bilder och kanske en video.











Det var en lyckad kväll hoppas det kommer fler sånna!

Puss Puss Puss & Puss


Happenings in Udon

Det har hänt nåt stort här i Udon det första Mc Donalds genom tiderna har kommit hit. Det öppnade igår i slutändan av det gigantiska köpcentret (som inte öppnat än) UD Plaza. Kön sträckte sig utanför donken det var fullsmäckat. Såg det bara när jag åkte förbi igår kväll. Suget efter hamburgare var tydligen stort. Snart öppnar hela UD Plaza dom har kommit långt det kommer säkert vara 2 km shopping sen så har vi ju gamla nattmarknaden som redan är gigantisk. Kommer bli värsta träningspasset att gå runt där. Ser fram emot det.

Idag var jag på en kort prommis med Pompe på morgonen sen har jag ätit frukost bestående av 2 ägg och kaffe. Ska snart börja jobba känner att det kommer bli en bra dag. Peter var världens gulligaste imorse och väckte mig med en bananshake så himla god. Jag kompencerade det med att göra havregrynsgröt till honom till frukost. Man ska vara snälla mot varandra.

Bilder kommer upp senare idag lunch tid.

tillsdess mahalo och puss

Pancaking

Almost live from Udonthani. Mamma Sara lagar pannkakor till Peter och Pompe blev faktiskt lyckat den här gången till och med den första pannkakan vart bra.












Idag har jag vart ute och gått åkt och handlat massa tiger räkor och mango. Ska laga godaste soppan till middag Tom Yum Goong. Vitamin bomb i form av mango shakes mums! Ställde mig på vågen på Tesco också och fick ångest den låter och blinkar så hela köpcentret kollar åt en och sen avslutade den absolut inte på den ultimata siffran. Nu blir det hård träning och 0 chips i framtiden enbart frukt och grönt. Ska nog börja med Marathon träningen igen den var rätt effektiv. Måste bli helt frisk också så jag får damma av gymkortet. Peter har lovat mig en myspys jul med allt vad pynt och julmat innebär längtar så mkt Tongs familj kommer nog över och det blir klapp utdelning har hittat en tomte dräckt också som jag ska tvinga på Peter. Sådana stunder så finns det inget helre man vill än att vara med familjen, tur att jag har Pompe och Peter här iaf.

Nu ska jag jobba vidare!

over and out.

Fino Fino Fino Fever

Min nya moppe är helt sjukt fin kommer bilder sen men först en video på när stereon kopplades in. Vi har pimpat den massa. Bytt bromsar, satt på aluminium platta där man har fötterna, stålbågar, flask hållare där det ständigt sitter en Lao Kao ( vit ris sprit), ny sadel, larm och start med kontroll, 5 extra lysen, vind skärm, stål detaljer runt blinkers, flaggor, fiber box, ryggstöd, ja och säkert en massa annat som jag glömt nu. Den är hur som helst jätte fin. Dom vita detaljerna ska customas gula och stockholms damen ska klistras på i fram. Jag har blivit en moppe meck. Neeeerd Aleeeert!


puss fino puss

Number Hello Kitty

Tong är ganska så imponerad över min nya hello kitty telefon. Den matchar honom bra faktiskt. Ta en titt vetja!



En vanlig kväll i trähyddan.


Maja

Vet att jag typ har glömt och svara på ditt mail och Peter också hoppas det inte gör nåt. Mitt och Pettas råd om nyår är att vara utanför central world plaza vid 12 slaget det ska tydligen va hur grymt som helst. Peter vet bara lyxrestauranger och dom är ganska dyra eller en middag runt 2000 kr per person men det kommer det vara värt, alla Hollywood kändisar special bokar sig en gång om året för att få äta på just Sirocco som ska vara en av världens bästa restauranger. Annars har du RCA där det kostar ca 200 kr gå in det finns massa olika klubbar. Eat me finns det en restaurang som heter som ska va grymt bra och mkt billigare. Vad det gäller hotell så är kao san road i princip alltid billigast. Ett flärdigt hotell som inte är jätte dyrt är Lub d det ska vara mkt fint och jätte bra adress, kostar ca 68 kr/natt kolla deras hemsida www.lubd.com. Rekomenderar att ni bor där sjukt coola rum. Ett mkt bra tips att göra i Bangkok är att åka på en guidad cykel tur det ska va helt sjukt bra och man får se en annan sida av Bangkok här har du en sida för mer info bangkokbybike.com den måste du bara åka på. Shopping rekomenderar jag pratunam market där kan man bland annat handla kläder per kilo. Alla marknader i hela Thailand köper sina kläder på Pratunam. Sen är ju Chatuchak (Weekend Market) ett mkt bra val också där rekomenderas karta eftersom det är brutalt stort. Hoppas att jag har hjälpt dig lite på traven nu iaf. Ska försöka spara pengar och komma ner och fira nyår med dig och Mange. Mitt nummer är +66823007923

Puss och Kram

Rock n Roll

Ibland gillar jag att dricka whiskey röka cigg och dra några riff!



Ibland gillar inte min grannar det. I helgen (tror jag det var) ringde mina psykopatiska grannar polisen och 5 farbror blåisar knackade på vår dörr. Ljudet kan omöjligt ha vart särskillt högt med tanke på att högtalarna inte är inkopplade till tv spelet och tvn är från 1812 så ljudet är kanske sämst. Jag öppnar iaf med min gitarr (guitarr hero) poliserna skrattar och tycker jag är rolig och förstår att ljudet inte är särskillt högt dom ger sig alltså av snabbare än dom kom.

När jag sedan ska gå ut till grannen som har ringt polisen och be onom om ursäkt får han ett brutalt cp ryck och tar upp en GIGANTISK machetas och sätter mot min hals. Detta är ingen vanlig machetas som man hackar lite bamboo med utan en sådan med taggar bred som en yxas blad. När Peter kommer ut börjar han vifta med machetasen mot honom och viftar hejvild åt alla håll. Frugan förklarar att han in kunde prata och sa att han var arg för dom har en bebis i huset. Vi frågar om dom själva tycker att det är okej att ta fram en machetas och vifta mot någon som kommer och ber om ursäkt bara för att man är arg. Hon förklarar igen att han är arg.

Det slutar med att jag och Peter går in hämtar våra saker kör till polis stationen och förklarar vad som har hänt och då frågar polisen mig en (enligt mig) väldigt komisk fråga. - Har han huggit eller skurit er någonstans med machetasen?! va svarar vi nej så klart han inte har då skulle vi inte stå här... - så han har inte huggit er varför är ni här?! joo sa vi för att vi tänkte berätta om situationen om något händer och anmäla det. Han tog fram en bunt papper och frågade om vi ville anmäla, jag orkar inte med papper eller rättegångar som jag redan vet från början att jag kommer förlora så jag sa nej, men om vi dör eller om nåt händer så vet ni vem som gjort vad.

Vi gick sedan ut på krogen svepte i oss en flaska Whiskey till och dödade rädslan. Tänk vad alkohol är bra idag.
Jag måste säga att jag är absolut inte en sån falang som skapar problrm i Thailand, jag undviker dom och respekterar Thai. Det måste vara nåt lurt med våra grannar här dom verkar inte vara helt friska i huvudet.
Nu är iallafall allt lugnt och vi pratar inte med varann och tittar inte på varann så inget kommer hända. Jag och Peter kommer även flytta ut till byarna inom kort. I helgen som kommer ska vi förmodligen checka om internet funkar som det ska därute i skolan. Vi har redan fått klartecken på att vi får sitta där.

Här kommer även ett litet fyrverkeri till Lillebror på hans födelsedag.



keep on rockin in the free world!

Thank heaven for 7 eleven.

Har sällan känt mig som en pojkbands idol som jag gör på 7 eleven. Där blir man uppraggad dagligen dejta mig hit och dejta mig dit. Telefon nummer lämnas ut och ja man får helt enkelt en daglig uppmärksamhet av den trevliga personalen. Det gillas.

Idag har det gått jätte bra på jobbet förövrigt skönt att vara igång med rutinerna igen. Morgonen börjades med en kaffe i solen på balkongen och en god morgon cigg. Gick ut på en promenad pompe och peter var med 2 varv runt nong sim vart det. Imorgon väntas gymmet och ytterligare en promenix. Lagade en god gryta åt och nu har jag lunch. Livet är underbart!

Flagnar som tusan över hela kroppen min färg verkar inte vilja stanna kind of sux!

Näe nu ska jag vila lite sen back to work over and out cinderellas!

puss!

GRATTIS LILLELILLEBROR PÅ FÖDELSEDAGEN!

Finaste lille bror ha den äran på din stora dag. Nu får du lagligt gå ut och supa ner dig i Usat! Önskar jag kunde fira din dag med dig men tyvärr så är jag fast här i värmen. Saknar dig varje dag, hoppas du får bästa födelsedagen med massa paket och tårta. Älskar dig!



Puss!

GRATTIS MORMOR 88 ÅR

211121 Grattis världens bästa och underbaraste Mormor på din stora dag ! Jag älskar dig över allt annat och saknar dig varje dag! Är så glad att jag har dig i mitt liv! PUSS


Världens Bästa Mamma!

Kära kära kära mor fyller år idag och jag ger dig det högsta HURRA i hela världen! HURRA HURRA HURRA från mig och peter! Jag älskar dig mer än allt annat på denna jord. Försökte ringa dig efter 00:00 men antar att du låg och sov. Hoppas du får finaste födelsedagen utan mig, ankungen har en present till dig så du vet!



Puss Puss Puss Puss till världens bästa mor!

Älsklings Moster

Min moster kanske är klokast i hela världen och jag ska följa hennes råd!
Jag älskar dig!
Puss

Hetta Hetta Hetta

Morgonen började med en kopp kaffe och en välsmakande ciggarett på balkongen. Ut till Nong Prajak och gick 7,5 km hem och laga pasta sallad med tonfisk och det är där jag är nu. Efter maten ska jag duscha och åka till Bobe för att handla nån fin klänning eller ah nåt fint iaf tills ikväll. Kommer nog äta och dricka lite på Kitaro sen hem och lira lite guitarr hero sen ut till Rythm ikväll. Imorgon bär det av ut till byarna och träffa Tong och Sophon och alla andra små söta maffiosos. Hoppas ni alla får en trevlig helg för det ska jag ha.

Puss Puss & Peace

Champagne

S- Du vet att vi inte kan poppa champagnen inne på stället?!

P- Men Sara dom poppar fyrverkerier inne på klubbarna i Thailand, Santika 60 döda.

Tragiskt men sant i Thailand kan man göra lite som man vill hur smart är man om man andvänder fyrverkerier inne på en klubb?!

Stor Städning & Träning

Japp det är vad dagen har inehållt. Skönt som fan att pumpa lite och att sova i ett skinande rent hem är ju kanske det bästa som finns. Har lekt plummer idag också skulle byta vattenslang i badrummet fan vad det sprutade nu i efterhand kan jag tänka mig att det såg ut som nån dålig porrfilm haha! Jag fick iallafall till det, jag är lite händig ändå. Idag lärde sig Pompe att sitta ifram helt själv på moppen. eftersom den är automatisk så finns det massa benutrymme ifram och där satt han så duktigt, ska öva lite mer med honom så man slipper ha honom i knät han är ju ganska stor nu sötnosen. Vi har bygt in en fet jävla stereo i moppen as grymt den sitter i sadeln skönt när man åker till Nong Wua So det är ju ändå 4,5 mil dit. Var på Tesco och böt vår blender idag också men det skulle ta 2 veckor innan det kom in nån ny lite surt och som hade tänkt att börja dagen med en banan shake får bli om 2 veckor istället.



Där nere satt Pompe, sån duktig vovve.


Meckarn
t
Stereon kopplas in

Stereon

Pompie

Så nu ska jag sova på riktigt.
Puss





ja du om det ändå var så...



Godnatt sov så gott och sov så sött små hjärtan.

Öron mums



Kom och krama mig nu värm mig inte för jag är redan varm men krama mig och kanske pussa lite på mig också. Gos Gos Goselie Gos



MOSTER MOSTER

JAG SKA BLI MOSTER IGEN WIIIIIIIIIIHOOOOOOOOOOOOooooOOOOOoooOOOO!
Jag är så himla lycklig i Juni kommer Mosters nya hjärtegull. Jiiiippiiiii!

Grattis i efterskott min lilla ögonsten

Mosters älsklings Ellie fyllde 3 år igår. Hipp hipp hurra hurra hurra hurra. Åååh va jag älskar den här underbara ungen ska pussa pussa pussa i massor i sommar. Hoppas din födelsedag var bäst och i sommar kommer massa födelsedags presenter från Moster.














GRATTIS MIN ÄLSKLING JAG ÄLSKAR DIG!

pusspusspusspusspuss


I´m a fuckin Hero

Jag har rockat hela natten med mitt fina guitarr hero hela dagen också för den delen. hahaha asså jag börjar få lite kramp i mina armar. Idag köpte jag Guitarr Hero Metallica. Nothing else matters just nu. 7 eleven personalen verkar tycka att jag behöver ligga eller nåt, idag när jag fick in och handlade lite öl så stog den trevliga Daniel i kassan och stog och peka på hela personalen och frågade om jag ville "ha" nån av dom hahhaa jag blev lite generad minst sagt.
Det enda jag fick ur mig var att jag ville ha öl så dom kände sig nog inte så uppskattade. Peter har alltid sagt att det bästa stället att ragga på är 7 eleven och nu förstår jag honom för man behöver verkligen inte ens ragga det kommer av sig självt. Sjukt varmt idag förresten orka va ute i solen när det är så varmt nej verkligen inte jag åkte till complexet och njöt av air condition istället. Nu ska jag rocka vidare jag och mitt band.

Puss och Puss Du fria nord.

Khon Kaen

Precis när jag kom hit träffade vi Sky på UD mkt trevlig och spontan kille. Han ville att vi skulle åka med honom på efterfest och jag var så putt på Peter för jag ville sova hemma och inte vakna upp i nåt gammalt ruckel. Tillslut gick jag med på bravaderna och Automatiska gigantiska grindar öppnas till hans hem som visade sig vara ett stort palats. Hans tomt kan jämföras med en stor park i Sthlm och gästhuset som vi sov i var som ett stort hus. Dom hade 4 bindgalna rotweilers som vi absolut inte fick hälsa på för då skulle dom äta upp oss men vi fick dom tama och dom älskade oss. Man kan sammanfatta det som att vi hade en sjukt trevlig kväll. Dagen efter var det dags igen spontan som jag är så åkte vi med Sky till Khon Kaen. En stor stad ca 2 timmar bort, jag har alltid velat åka dit och staden var grym. Kändes som ett litet Bangkok.




Vi gick och käkade och träffade Skys bror som bodde inne på universitets campus. (Khon Kaen kan jämföras med Uppsala studentmässigt. deras Campus är som en egen stad.) Vi tog en flaska Whiskey och satt och lyssnade på live band.




Efter Campus gick vi vidare till ett ställe som heter Ubar där dansade vi hela natten lång.







Men kvällen tog inte slut där efter Ubar vart det ett svart ställe kändes som man var i vilda västern folk dansade på bord och stolar och röjde som aldrig förr.



Unga och pigga som vi är så slutade vi inte kvällen där heller utan kvällens sista ställe var som ett utomhus ställe inomhus lite knepigt att förklara.



Morgonen slutades med lite kuttio (Nudelsoppa) rung 8-9 tiden då var det dags att hitta hotell för Sky var lite för förfriskad för att köra. 7 olika hotell var vi inne på alla var fulla. Jag ville sova men det verkade hopplöst. Tillsist hittade vi ett litet hotell som hade 2 rum och sov där ett par timmar.




Sky sov fortfarande så Peter och jag gick och åt lite mat och nån toscakaka liknande bakelse.






Sen på kvällen bar det av tillbaka till Udon och hem ljuva hem.



Jag älskar spontanitet!

pusspusspusspusspuss

Lillstrumpa & Johantoan

Älskar er mest av allt på denna jord mina små skruttisar, fan va jag saknar er!


Längtar tills i sommar då blir det hemlig resa på lillebrors manér.
För Lillstrumpa kan väl omöjligt ha glömt bort att berätta det för lillebror?
Jag menar guldfisk syndromet ligger ju absoluuut inte i släkten ;)

Puss mina finaste!

Vamos a la playa


Koh Samed är min favorit ö i Thailand och jag och Peter kände att vi behövde lite välförtjänad semester. Vi åkte på Onsdag natt ner till Rayong 12 timmars bussresa när vi kom fram tog vi song thew  till Ban Pee och därifrån båten över till Koh Samed. Eftersom hon som vi köpte biljetten av hade förseningar med båten så fick vi åka speed boat över vilket gick snabbt och effektivt. När vi kom fram så tog vi in på Toks little hut som alltid och gick ner och åt vid stranden och solade och badade underbart. Skönt att komma ner lite till havet igen och få bort bonn brännan som man jobbat på i snart 2 år hehe! Dagen efter stötte vi på Proppen som kom från Laos och Nong Kai så vi sammanstrålade och käkade gott och sola å bada. 3:e dagen när vi skulle gå ut och äta vart det först en öl till maten och sedan råkade vi hetsa varann om buckets och 2 timmar senare hade kanske 6-7 buckets slunkit ner i våra små magar. En karate fylla väntade och lite dans och telefon nummer tävling på silver sand. Hur kvällen slutade kommer jag inte exakt ihåg men det sista jag mins är att Sofias nyckel gick av och vi sov 3 i vår säng och vi vart ett par skor rikare. Fråga mig inte hur detta gick till. Morgonen därpå vart det frukost och promenader Sofia kunde knappt ligga i solen för hon var så sliten jag och Peter tog tag i benen och armarna och slängde i henne i vattnet. Sista dagen tyckte både jag och Peter att vi tagit det lite väl lungt i solen så vi vrål pressade och ja så klart brände vi oss brutalt. Mindre skönt att sitta på bussen hem 14 timmar. Bussen stannade i minsta lilla by trots att det var en VIP buss barn skrek hela vägen och ja det kanske var en av dom värsta bussresorna hittills. Hemlängtan var total och nu är jag hemma och njuter av min säng och av mitt fina Wii guitarr hero is the shit. Här kommer lite bilder.























Det var det en helt underbar weekend med massa god mat och mys. Nu hoppas jag att jag har gjort lillasyster nöjd med massa bilder och hela 2 inlägg hittills idag. Saknar alla er där hemma så det gör ont i lilla hjärtat önskar att ni var här med mig hela tiden. 1 Maj då blir det brakfest så ni vet!

Pussa Pussa Pussa på er!





RIP "TUNG" THAVISAK

Jag börjar med det här inlägget men kommer skriva ett till direkt efter. Min närmsta vän min "far" min lärare gick bort för 3 veckor sedan. Det här var det jobbigaste som hänt i mitt liv sedan Farfar dog. Allt gick så fort vi var på sjukhuset och det såg ut som att allt var på bättringsvägen men 1 vecka senare gick favoriten bort. Allt vi upplevt allt han lärt mig är ovärdeligt. Tack för dom 9 åren jag har fått lära känna dig det har varit ett privilegie minst sagt.

Jag kan inte beskriva sorgen i mitt hjärta ord finns inte för hur mycket jag saknar dig, älskar dig föralltid.










Pi Tung gin di ti dai rushak, chan rak kon.










RSS 2.0